Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ: Προς παραίτηση ο διοικητής Ν. Αντωνίου


Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς ομολογεί ότι εξετάζει ο Νέστωρ Αντωνίου για λόγους…μνημονίου.

Ο ίδιος μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ΚΟΕ, η οποία έχει ήδη διαχωρίσει τη θέση της από το κυβερνών κόμμα και οι τέσσερις βουλευτές που είχε εκλέξει στη Βουλή ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ένας από τους 4 βουλευτές, ο Βασίλης Κυριακάκης, έχει ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Λαϊκής Ενότητας, ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους οι Ελένη Σωτηρίου, Δημήτρης Κοδέλας και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Ο Νέστορας Αντωνίου με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελευθερία» «εκφράζει την αντίθεσή του σε αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και την καθυστέρηση σε μια σειρά διαδικασιών που καθόλου δεν διευκολύνει το δικό του ρόλο. Ο κ. Αντωνίου αναφέρει χαρακτηριστικά το νομοσχέδιο για τους ανασφάλιστους που παραμένει επί μήνες στα συρτάρια του υπουργείου, το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα που βρίσκεται σε διαβούλευση, τη λήψη ισοδύναμων μέτρων που αποδέχθηκε η κυβέρνηση προκειμένου να μην επιστρέψει το μέτρο της καταβολής 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη σε νοσοκομείο, τη ροπή που φαίνεται να υπάρχει για επιπλέον μειώσεις στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για το 2016, όπως και τη φαρμακευτική δαπάνη η οποία αναμένεται να μειωθεί από τα 2 στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνει επίσης ότι με τις πρόωρες εκλογές πηγαίνει ακόμα πιο πίσω η τοποθέτηση νέων διοικητών στα νοσοκομεία και δεν πρέπει πλέον να αναμένεται πριν το τέλος της χρονιάς.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να στηρίξει αποφάσεις και διαδικασίες όπως οι παραπάνω και δηλώνει ότι θα περιμένει την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο υπουργείο μετά τις εκλογές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υπ’ όψιν της την παραίτησή του».

http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=52161:antwniou-dioikhths-5hypethessalias-paraithsh&catid=37:health&Itemid=61