Οι υψηλές θερµοκρασίες µπορούν να µετατρέψουν την καµπίνα του αυτοκινήτου σε επικίνδυνη παγίδα. Βρέφη και παιδιά πιο ευάλωτα σε θερµοπληξία. Πώς να αντιµετωπίσετε ενδεχόµενα συµπτώµατα θερµικής εξάντλησης
Σε επικίνδυνη παγίδα µπορεί να µετατραπεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου, από τις υψηλές θερµοκρασίες του καλοκαιριού.
Μελέτες Αµερικανών επιστηµόνων έχουν δείξει πως όταν η εξωτερική θερµοκρασία είναι 35 βαθµοί Κελσίου, στην καµπίνα του αυτοκινήτου µπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 60 βαθµούς!
Κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του έτους ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην παραμονή ανθρώπων ή κατοικίδιων μέσα σε αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα, επειδή η θερμοκρασία του αέρα που έχει εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό μπορεί να ανέβει πολύ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Ο Πίνακας δίνει τη μεταβολή της θερμοκρασίας μέσα σε ένα κλειστό αυτοκίνητο μετά από έκθεση του στον ήλιο για 5, 10, 30 και 60 λεπτά. Παράγοντες όπως η ώρα της ημέρας, η νέφωση επηρεάζουν περαιτέρω τη μεταβολή της θερμοκρασίας μέσα στο αυτοκίνητο. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει ΠΟΤΕ να παραμένει άνθρωπος ή κατοικίδιο μέσα σε κλειστό αυτοκίνητο, ακόμα και για λίγη ώρα.
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου παίζει σημαντικό ρόλο στον κάθε άνθρωπο αφου αυτό βλέπει τις περισσότερες ώρες που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του.
Εσωτερική Βελτίωση
Η εσωτερική βελτίωση είναι τόσο αναγκαία όσο και η αλλαγή επίπλωσης ή των κουρτινών ή του χρώματος τής κατοικίας σας.
Ζούμε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας αρκετό χρόνο και η ψυχική μας ηρεμία βασίζεται στο πόσο μας αρέσει το εσωτερικό του. Αν και οι κατασκευαστές σήμερα προσέχουν πολύ το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας, πολλοί βελτιωτές προσφέρουν δεκάδες αντικείμενα που βελτιώνουν το εσωτερικ του αυτοκινήτου μας.
Σαν Εσωτερική βελτίωση μπορούν να θεωρηθούν μικρές αλαγές στον φωτισμό στο χρώμα, στα καθίσματα, στο τιμόνι και σε άλλα σημεία του θα μας βοηθήσει να έχουμε αυτην την ηρεμία που μας χρειάζεται στην καθημερινότητα της οδήγησης.