Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες το Σεπτέμβριο



Με σύνθημα «Από τα μπλόκα στις κάλπες» αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την χώρα προχωρούν σε κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτέμβρη.

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων με κοινή απόφαση των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων που την απαρτίζουν ανακοίνωσε την δημιουργία μπλόκων σε όλη τη χώρα.

«Περισσότερο από ποτέ είναι πασιφανές το πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων ως γνήσια φωνή της αγροτικής παραγωγής. Ότι η ανόρθωση μιας ολόκληρης οικονομίας εξαρτάται από την αναπτυξιακή πορεία της αγροτικής οικονομίας. Με μια συνεχόμενη πορεία στα αγροτικά δρώμενα εδώ και 7 χρόνια ως επαγγελματίες της αγροτικής τάξης, επικροτώντας την παραγωγή προβάλλοντας για άλλη μια φορά σε ρεαλιστική βάση τα αγροτικά προβλήματα που προκύπτουν από τους όρους του 3ου μνημονίου και φτωχοποιούν τον πρωτογενή τομέα», τονίζει, αναφερόμενη σε φορολογικό, ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής- ΦΠΑ.

Στίς 16 Σεπτεμβρίου προσθέτει «όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα με τα αγροτικά τους μηχανήματα θα συγκεντρωθούν σε δρόμους ,τελωνεία, λιμάνια που έχουν επιλεχθεί από τις κατά τόπους συνελεύσεις ζητώντας δικαίωμα στην παραγωγή, δικαίωμα στην ζωή».

πηγη