Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Εικόνα αποσύνθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ

http://www.antenna.gr
Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη εγκαταλείπουν την Κουμουνδούρου, προκαλώντας αναταραχή στον εκλογικό σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα.



Πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα προκαλούν οι μαζικές αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, καθώς τα ψηφοδέλτιά του θα έχουν ηχηρές απουσίες.

Οι απώλειες δεν περιορίζονται μόνο στη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Με «καρφιά» για τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα παραιτήθηκε ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος μέχρι χθες στήριζε -έστω και με κριτική διάθεση- τον Πρωθυπουργό.
Στην πόρτα της εξόδου οι «53»

Στην «Ομάδα των 53», από όπου προέρχεται ο Τάσος Κορωνάκης, ανήκουν επίσης ο Θεόδωρος Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά να μην είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Ήδη μια άλλη βουλευτής της ομάδας των «53», η Ηρώ Διώτη ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια λόγω μνημονίου, ενώ μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί τι θα κάνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθώς η απόφαση του θα έχει εξέχουσα σημασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνηση των 53 εξετάζει συντεταγμένη έξοδο και τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κίνησης.

Διαφορετική περίπτωση είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης που μάλλον θα μείνει εκτός Βουλής, καθώς ούτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι, μετά την καταψήφιση του μνημονίου, ούτε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη μπορεί να πάει, καθώς απορρίπτει ο ίδιος αυτό το ενδεχόμενο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, από την πλευρά της, με τα όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει, έχει γίνει προ πολλού «Κόκκινο πανί» για το Μαξίμου και όλα δείχνουν ότι το πιθανότερο είναι να βρει πολιτικά στέγη στο κόμμα Λαφαζάνη.



Εκτός Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική φίλη της Προέδρου της Βουλής η Ραχήλ Μακρή. Είναι ένας «γάμος» που σχόλασε νωρίς, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει μάχη για να τη βάλει στα ψηφοδέλτια στις προηγούμενες εκλογές για να του το ξεπληρώσει με «αντάρτικο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι βουλευτές, που δεν ανήκουν σε καμία εσωκομματική ομάδα, όπως η Μαρία Κανελλοπούλου από την Αχαΐα και ο Κώστας Δερμιτζάκης από το Λασίθι έχουν δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ.