Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Οι 9 απαντήσεις που έλαβαν οι εργαζόμενοι από τη νέα Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ



Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
Μετά από επιστολή του Σωματείου μας που είχε σταλεί στον Πρόεδρο και Διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας για συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/8/2015 .
Το Σωματείο μας ζήτησε από τον Πρόεδρο να μας ενημερώσει και να απαντήσει για τα προβλήματα της εταιρίας και μας απάντησε τα εξής:
1. Πορεία της εταιρίας : Σκοπός της εταιρίας είναι η ομαλή λειτουργία της, η αύξηση παραγωγής, η μείωση του κόστους, και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας .
2. Τσούκα: Περιμένουμε τα αποτελέσματα του πορίσματος για να δοθεί η άδεια λειτουργίας.
3. Αποκρατικοποίηση της εταιρίας : Μας απάντησε ότι δεν είναι θέμα της διοίκησης και ούτε υπάρχει κάποια τέτοια εντολή από την κυβέρνηση.
4. Οικονομικά της εταιρίας : Λόγω της διεθνής οικονομικής κρίσης και της παρούσας χαμηλής τιμής του νικελίου τα οικονομικά της εταιρείας βρίσκονται σε δεινή θέση και για τον λόγο πρέπει να μειωθεί το λειτουργικό κόστος.
5. Ρύθμιση τιμής ηλεκτρικής ενέργειας: Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες με την διοίκηση της ΔΕΗ για να βρεθεί από κοινού συμφέρουσα λύση εκατέρωθεν.
6. Ανανέωση εξοπλισμού μηχανημάτων : Λόγο των οικονομικών δυσχερειών της εταιρείας θα εξεταστεί και αυτό το θέμα μελλοντικά.
7. Προσλήψεις : Λόγο των οικονομικών δυσκολιών την συγκεκριμένη στιγμή είναι δύσκολο το ενδεχόμενο προσλήψεων αλλά θα συζητηθεί όμως με την τοπική διεύθυνση για να εξετάσουμε τις ανάγκες του μεταλλείου.
8. Εξομαλίσεις - Ωριμάνσεις (τριετίες) : Θα εξεταστεί μελλοντικά.
9. Αναβαθμίσεις προσωπικού : Θα γίνονται σύμφωνα με τις ανάγκες του μεταλλείου.
Πάνω σε όλα αυτά η δική μας απάντηση είναι ότι η παραγωγή δεν μπορεί να αυξηθεί λόγο ελλείψεων χωρίς την αγορά καινούριων μηχανημάτων, συντήρηση των παλιών, και χωρίς την πρόσληψη καινούριου προσωπικού για την επάνδρωση τους, και για την συντήρηση τους.
Επισημάναμε στη διοίκηση ότι για την ρύθμιση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολιτικό θέμα και πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση για την σωτηρία της εταιρείας.
Για άλλη μια φορά ευχόμαστε στην καινούρια διοίκηση καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Φουρτάκας Γιάννης

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τσιάμης Γιάννης