Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Συνάντηση Εργασίας στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Β. για τα παράλληλα έργα αναδασμού της τ.κ. Αγίου Δημητρίου


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Παπαθωμά Φανής , για δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν τα παράλληλα έργα αναδασμού της τ.κ. Αγ. Δημητρίου. Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ορχομενού κος Υπερήφανος Λουκάς , οι Αντιδήμαρχοι του Δ. Ορχομενού κύριοι Νταβαλούμης Ιωάννης και Μαράντος Άγγελος , ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Ορχομενού κος Στάμος Γεώργιος καθώς και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Δ.Α.Ο.Κ. του τμήματος της τοπογραφικής υπηρεσίας και των τεχνικών έργων της Π.Ε.Β.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: ‘Η σημερινή συνάντηση αφορά την ομαλότερη διεξαγωγή των έργων που αφορούν τον συγκεκριμένο αναδασμό έτσι ώστε να υπάρχουν οι λιγότερο δυνατές απώλειες της παραγωγής των κληρούχων. Η τελικώς αναδιανεμηθείσα έκταση είναι 15.800 στρ. στην οποία δραστηριοποιούνται 700 περίπου κληρούχοι. Προχωράμε στην ολοκλήρωση ενός σπουδαίου και μεγάλου για το Ν. Βοιωτίας έργο, το οποίο ξεκίνησε από το 2009 με σχετική μελέτη και ευελπιστούμε ότι σε 240 περίπου ημέρες από σήμερα θα ολοκληρωθεί. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.950.000€ και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Π.Ε.Β αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η ομαλή και απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του.
Βεβαίως πριν την υπογραφή της σύμβασης , η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο, είχε προηγηθεί σειρά επαφών με την τοπική κοινωνία του Αγ. Δημητρίου , καθώς και με τους κληρούχους, για να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Σε κάθε περίπτωση η Π.Ε.Β. παραμένει με δράσεις και ενέργειες δίπλα στους αγρότες του Νομού.