Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέβη στην Πάτρα: Κοριτσάκι δεν πήγαινε σχολείο γιατί δεν είχε φαγητό

Από patrastimes
 
Δραματικές διαστάσεις έλαβε τελικά η φτώχια στην Αχαική πρωτεύουσα, όπου καθημερινά καταγράφεται μία αίτηση προς τις κοινωνικές δομές του Δήμου, από άστεγη οικογένεια που τώρα κοιμούνται σε χαμόσπιτα και οχήματα αλλά και μεμονωμένα άτομα, με αυξανόμενο μάλιστα ρυθμό ακόμα και σε αυτή την κατάσταση.

Η Πάτρα από πέρυσι το χειμώνα περιμένει την εφαρμογή του προγράμματος στέγασης, με τους πρώτους 25 αστέγους που έχουν επιλεγεί να τελούν εν αναμονή, μέσα στο φθινόπωρο, για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημά τους.

Παράλληλα μέσα στο 2016, η Δημοτική αρχή, θα επιχειρήσει την μετατροπή ακινήτου που κληρονόμησε σε στέγη αστέγων, διότι οι άστεγοι στην πόλη δεν είναι μόνο 25.

Η εξέλιξη έχει τρομάξει αλλά είναι η απόλυτη πραγματικότητα μιας περιοχής που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, από το χτύπημα της οικονομικής κρίσης, που ακολούθησε την αποβιομηχάνιση.

Οι κοινωνικές δομές προσπαθούν, αλλά με μειωμένα κατά 470.000 ευρώ των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, όπως αποκάλυψε στο patrastimes.gr, ο πρόεδρος του κοινωνικού τομέα Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

Οι αιτήσεις για σίτιση επίσης αυξάνονται συνεχώς, με την καινούργια καταγραφή των απόρων, να ξεκινά από το πρωί της Παρασκευής, μαζί με τη νέα διανομή τροφίμων, οπότε από την επόμενη εβδομάδα ο κοινωνικός τομέας του Δήμου, θα γνωρίζει την αύξηση του ποσοστού σε αριθμούς.

Από τα σχολεία ξεκίνησαν ήδη τα αιτήματα για μαθητές χωρίς τη δυνατότητα βασικής διατροφής και είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή μέσα στο Οκτώβριο, για δεύτερη σχολική περίοδο της πρωτοβουλίας του Δήμου, με δικούς του πόρους για δεκατιανό, σε συγκεκριμένους μαθητές.

Την περασμένη εβδομάδα σε νηπιαγωγείο της Πάτρας, κοριτσάκι για ημέρες δεν προσήλθε γιατί η μητέρα του δεν είχε να βάλει τρόφιμα, μέσα στο κουτάκι του, για πρωινό!!!

Δυστυχώς πολύ σύντομα θα απευθυνθούμε και πάλι με εκκλήσεις μας στους δημότες για να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους», σχολίασε ο κ.Τουλγαρίδης.