Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κλείνει ΜΕΓΑΛΗ εταιρία Σούπερ Μάρκετ;?

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της εταιρίας να κλείσει 17 καταστήματα, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε απολύσεις, όπως φοβούνται οι εργαζόμενοι.

Μετά την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας – ΟΙΥΕ, στο θέμα αναφέρθηκαν το εργατικό κέντρο Αθήνας – ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος, μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας 17 καταστημάτων σε όλη την χώρα. Αυτό θα σημάνει το πέρασμα, περισσοτέρων από 200 υπαλλήλους, στην ανεργία. Εν καιρώ κρίσης, μια εταιρεία που διαφημίζεται ως «100% ελληνική» οφείλει να προστατέψει το προσωπικό της, που μάλιστα εργάζεται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί εδώ και τώρα την προστασία των εργαζομένων, και την παύση των σχεδίων της Carrefour – Μαρινόπουλος. Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση της εταιρείας θα βρει τα συνδικάτα απέναντί της και δεσμευόμαστε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε νόμιμο τρόπο».