Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας- «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ


Στη δημιουργία της έντυπης έκδοσης, 75 σελίδων, με τίτλο «Το Μικρό Βιβλίο της Καλής Ζωής», προχωρά ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση». «Το Μικρό Βιβλίο της Καλής Ζωής» πρόκειται να διανεμηθεί, αποκλειστικά, στις έγκλειστες γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θηβών.
Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος, υπαγόμενου στην Πράξη 3.2.4., του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση», που αφορά στην υποστήριξη των Κρατουμένων Γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών.
Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με Δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».


Να σημειωθεί πως το εγχειρίδιο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με επιστημονικά κριτήρια. Την συγγραφική ομάδα αποτέλεσαν (κατ΄ αλφαβητική σειρά) οι κ.κ. Δ. Δεληκωστοπούλου - Επιμορφώτρια Ενηλίκων, Σ. Καφούρη - PhD Ψυχολόγος και Μ. Συμεωνίδη – Κοινωνική Λειτουργός, ενώ την επιμέλεια της έκδοσης είχε η κα. Ρ. Πράπα, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Προβολής και Δημοσιότητας του Προγράμματος.
Στο «Μικρό Βιβλίο της Καλής Ζωής», οι έγκλειστες γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θηβών θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν θέματα όπως «Η συμβουλευτική διαδικασία ως μέσον υποστήριξης των κρατουμένων γυναικών», «Τα σημεία – κλειδιά της δημιουργικής επικοινωνίας», ενώ παράλληλα θα βρουν και χρήσιμες πληροφορίες για μετά την αποφυλάκιση.
Με το εν λόγω εγχειρίδιο, ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας στοχεύει «στη βελτίωση της ικανότητας των ωφελουμένων γυναικών για την πρόσβασή τους στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον με ενίσχυση των ατομικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων τους, στην τόνωση της αυτοπεποίθησης, αυτογνωσίας  και ετοιμότητας (σ.σ. των ωφελουμένων γυναικών) για την κοινωνική τους επανένταξη, καθώς και στη διεύρυνση των ευκαιριών αποκατάστασης τους».

Λίγα λόγια για «Το Μικρό Βιβλίο της Καλής Ζωής»
Κάθε βιβλίο μας ανοίγει ένα παράθυρο. Στον κόσμο. Στη γνώση. Στην σκέψη. Στη δημιουργία. Αποτελεί έναν ανεκτίμητο θησαυρό. Μας ταξιδεύει και μας αποκαλύπτει καινούργιους δρόμους, φωτεινούς και αισιόδοξους.
(…) Ένα βιβλίο είναι προορισμένο ν’ αλλάζει χέρια. Να μοιράζεται! Είναι σαν την αγάπη… Όσο προσφέρεται σε πολλούς ανθρώπους, τόσο πολλαπλασιάζεται η αξία. Γιατί πολύ απλά, ένα βιβλίο γράφτηκε για να χαρίζει γνώση και συναισθήματα σε όσο περισσότερους ανθρώπους το αναζητήσουν, το πιάσουν στα χέρια τους, περιεργαστούν το εξώφυλλό του, το φυλλομετρήσουν, μυρίσουν το χαρτί του … μέχρι να «βουτήξουν» στις σελίδες του.
«Το μικρό βιβλίο της καλής ζωής» που κρατάτε στα χέρια σας αυτήν τη στιγμή, είναι ένα εγχειρίδιο που δημιουργήθηκε αναμφισβήτητα με κόπο και μεράκι. Η συλλογή και η επιλογή του περιεχομένου του έγινε με επιστημονικά κριτήρια.
Η «καρδιά» του όμως κρύβει κάτι ουσιαστικότερο και πιο σημαντικό. Περικλείει την εμπειρία, τις σκέψεις και τις ανησυχίες που μοιράστηκαν οι έγκλειστες γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης στον Ελεώνα Θηβών για περισσότερους από έξι μήνες, δυο φορές την εβδομάδα, με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που υλοποίησαν το εγκεκριμένο πρόγραμμα «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση».
Το λιγότερο που μπορούν να πουν οι δημιουργοί (σ.σ. του εγχειριδίου) από την πλευρά τους είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ.  Για την εμπιστοσύνη. Για τη θετική σκέψη. Για το χρόνο. Τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν εσείς, οι γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα, δεν είχατε συμμετάσχει με όλες σας τις δυνάμεις.