Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Αυτά τα 6 σημάδια προμηνύουν κατάθλιψη και δεν πρέπει να τα αγνοούμε!


Αυτά τα 6 σημάδια προμηνύουν κατάθλιψη και δεν πρέπει να τα αγνοούμε!

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης σύμφωνα με τους ειδικούς ποικίλουν και μπορεί να είναι από ήπια έως πιο σοβαρά. Για αυτό ενώ πολλοί άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη, στην πραγματικότητα δεν το γνωρίζουν. Ανακαλύψτε 6 σημάδια που σύμφωνα με το ‘Psychology Today’ δεν πρέπει να αγνοήσετε και σχετίζονται με την κατάθλιψη:

1.Νευρικότητα: Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατάθλιψη οδηγεί σε συναισθήματα λύπης, όμως μερικές φορές οι άνθρωποι με κατάθλιψη παρουσιάζουν θυμό, ερεθιστικότητα και νεύρα σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στεναχώρια.

2.Προβλήματα στον ύπνο: Η αϋπνία που επιμένει είναι ένα σημάδι της κατάθλιψης όπως επίσης και οι πολλές ώρες ύπνου, για αυτό μην αγνοείτε τις αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου.

3.Πόνος: Οι ειδικοί πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη συσχετισμός ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό, για αυτό οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποια ψυχολογική διαταραχή μπορεί να εμφανίσουν και σωματικούς πόνους.

4.Μειωμένη ενεργητικότητα: Η κατάθλιψη μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερη κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5. Ενοχές: Οι ενοχές δεν κάνουν καλό στην υγεία σας, ενώ αν διαρκώς κατηγορείτε τον εαυτό σας για πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά ή έχουν συμβεί στο παρελθόν, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχετε κατάθλιψη.

6.Έλλειψη συγκέντρωσης: Ένα σημάδι της κατάθλιψης είναι η καθημερινή έλλειψη συγκέντρωσης. Εντούτοις, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είναι περισσότερο αφηρημένοι ενώ η έλλειψη συγκέντρωσης μπορεί να οφείλεται και σε αλλαγές στην διάθεσή σας.

Via