Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Βοιωτία: Πατέρας και γιος έκλεβαν αυτοκίνητα και σπίτια


Η «οικογενειακή επιχείρηση» πλαισιωνόταν από δύο Αλβανούς ηλικίας 29 και 28 ετών

Με τη βοήθεια του 20χρονου γιου του και δυο Αλβανών συνεργών τους ηλικίας 29 και 28 χρόνων, είχε στήσει… βιομηχανία κλοπών ένας 42χρονος από την Ξηρονομή Βοιωτίας! Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Βαγίων εντόπισαν δύο εγκαταλελειμμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα στον οικισμό Αλυκής.

Το ένα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος και διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί στις 24 Αυγούστου από τα Μέγαρα. Μάλιστα, στο εσωτερικό του ήταν κρυμμένα πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, εργαλείων και άλλων κλεμμένων αντικειμένων! Το δεύτερο αυτοκίνητο ανήκε στον 20χρονο, που είχε δηλώσει… κλοπή την περασμένη Τρίτη με υπόδειξη του πατέρα του για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες!

Την έρευνα ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λιβαδειάς που διαπίστωσαν ότι πατέρας και γιος μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς τους είχαν κλέψει το πρώτο αυτοκίνητο από ένα σπίτι που είχαν διαρρήξει στην Κινέττα, ενώ την Τρίτη διέρρηξαν άλλα δυο σπίτια στην Αλυκή Βοιωτίας, απ” όπου είχαν κλέψει τα υπόλοιπα ευρήματα. Όλα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία. Ο 20χρονος γιος του ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός σε ψευδορκία και οι δύο Αλβανοί οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και τυχόν άλλες κλοπές.

Πηγή: protothema.gr