Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Εικόνες ντροπής στο νηπιαγωγείο στο Μούλκι Αλιάρτου

Οι εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί στο νηπιαγωγείο στο Μούλκι Αλιάρτου. Με την πρώτη βροχή η αίθουσα γέμισε νερά που έμπαιναν από τα παράθυρα ενώ η αυλή μετατράπηκε σε… λίμνη.

Και σε αυτόν τον χώρο φιλοξενούνται οι μικροί μαθητές, παιδιά ηλικίας 5 ετών.
Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους κάποιοι όμως έκλειναν τα αυτιά στα παράπονα των παιδιών και τις αγωνίες που εξέφραζαν η δασκάλα και οι γονείς των μαθητών.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αραπίτσας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Ζιώγας είναι εκπαιδευτικοί, ναι είναι δάσκαλοι και καθηγητές, όσο και αν φαντάζει απίστευτο για κάποιον που βλέπει τις εικόνες της ντροπής και πολύ περισσότερο για εκείνους που τις βιώνουν.

Στα αυτά των κατοίκων της περιοχής ηχούν ακόμα οι πρόσφατες δηλώσεις περί ετοιμότητας των σχολείων από τον δήμο για τη νέα σχολική χρονιά και περί καλής κατάστασης των εγκαταστάσεων που διέδιδαν δεξιά και αριστερά διάφορα «παπαγαλάκια» επιχειρώντας να σκεπάσουν την όποια διαφορετική άποψη ενώ οι δημοσιογράφοι που ανέδειξαν τα προβλήματα ήταν οι «κακοί» της υπόθεσης. Έλεγε συγκεκριμένα ο κ. Ντασιώτης στις 6 Σεπτεμβρίου:

«Πανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τα σχολεία του Δήμου μας. Ο Δήμος ολοκλήρωσε τις εργασίες ανάπλασης και καθαρισμού των αύλειων χώρων, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των επισκευών που απαιτούνταν στις κτηριακές εγκαταστάσεις καθώς και τις απολυμάνσεις τους. Η νέα σχολική χρονιά σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες του Δήμου (συντήρηση και επισκευές εγκαταστάσεων, αυλές και άλλες υποδομές), ξεκινά για όλους με τις καλύτερες προϋποθέσεις» .
Και τώρα; Τώρα ούτε ένα συγνώμη τουλάχιστον στα παιδιά…

Φαίνεται πως το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής εξαντλήθηκε στη υποβολή μήνυσης για αντιποίηση Αρχής στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης τον Φίλιππα Σαγάνα που υπέγραψε ως παραλαβών Δελτίο Αποστολής για την μεταφορά δωρεάν χρωμάτων μετά από παράκληση των γονέων σε σχολείο τουλάχιστον για να βαφτεί.

Και σε ποιό σχολείο; Στο συγκεκριμένο, στο πολύπαθο νηπιαγωγείο του Μουλκίου που με τις πρώτες φθινοπωρινές σταγόνες «βουλιάζει» στα στάσιμα και θολά βρόχινα νερά…




http://diavimanews.blogspot.gr/