Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αποκλειστικές νοσοκόμες σε δύο Νοσοκομεία του Πειραιά


Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, από το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά, βραδινές ώρες χθες (30-10-2015), σε δύο Νοσοκομεία του Πειραιά, για τον εντοπισμό αλλοδαπών...
γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε δύο (2) Νοσοκομεία του Πειραιά, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι επτά (7) αλλοδαπές γυναίκες (πέντε υπήκοοι Γεωργίας, μία Αλβανίας και μία Βουλγαρίας ) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου. Επιπλέον, δύο (2) από τις ανωτέρω δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής και εργασίας στη Χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.