Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Δρομολογήθηκε η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην Αλίαρτο



ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ENHΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Δρομολογήθηκε η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην

Αλίαρτο

Παρουσιάστηκε στις 18-11-2015 στη Λαμία, από την φυσική και πολιτική ηγεσία, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας.

Η παρουσίαση έγινε από τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή υποστράτηγο κο Αποστολόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Δημ.Τάξης κο Αναγνωστάκη, παρουσία ανώτατων αξιωματικών του Σώματος, Βουλευτών, Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων.

Η προσπάθεια της ηγεσίας κινείται προς την κατεύθυνση της αναδιάταξης των δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξουν αποτελεσματικές υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο καταργούνται ή συγχωνεύονται Αστυνομικά Τμήματα και Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ ιδρύονται εκεί που ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας το κρίνει αναγκαίο.

Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή, εδώ και αρκετούς μήνες σε επανειλημμένες συναντήσεις με τους αρμόδιους έθεσε το αίτημα της ίδρυσης του Α.Τ. Αλιάρτου – Θεσπιέων, εξηγώντας τους λόγους που το καθιστούν αναγκαίο για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής. Την ίδια τοποθέτηση έκανε ο Δήμαρχος κο Ντασιώτης Γεώργιος και κατά την παρουσίαση του σχεδίου, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών

Η φυσική και Πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, κατανόησε την αναγκαιότητα του Αστυνομικού Τμήματος στην Αλίαρτο και στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Σώματος που παρουσιάστηκε στις 18-11-2015 στη Λαμία, περιλαμβάνεται η ίδρυσή του.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κο Αναγνωστάκη Δημήτριο, το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα είναι νόμος του κράτους έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος