Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/1 η συνεστίαση της Κ.Ο Χαλκίδας του ΚΚΕ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/1 η συνεστίαση της Κ.Ο Χαλκίδας του ΚΚΕ στο κέντρο Ποσειδωνία στη Δροσιά. Τη γιορτινή ατμόσφαιρα, το καλό φαγητό και κρασί, πλαισίωσε τοπικό λαϊκό συγκρότημα αποτελούμενο από φίλους και μέλη του ΚΚΕ. Επίσης έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Οργάνωσης. Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρέτησε ο γραμματέας της Τ.Ε Εύβοιας του ΚΚΕ Μάκης Μακρής και το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Γ.Μαρίνου:
"Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι,
Θέλω και γω να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, υγεία και δύναμη και να σας ευχαριστήσω για εκ μέρους της Κ.Ο της Χαλκίδας, για την ανταπόκριση σας σε αυτό το κάλεσμα.

Περισσότερο θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί έχετε σταθεί και στέκεστε αποφασιστικά στο πλευρό του ΚΚΕ, παλεύοντας μαζί του, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, με ένα κριτήριο, το δίκιο-το συμφέρον των εργαζομένων, το δίκιο το συμφέρον του λαού μας.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η δράση όλων μας, η πάλη όλων όσοι ήμαστε εδώ, κι αυτών που δεν μπόρεσαν να έρθουν βρίσκεται πίσω από μια συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης του λαού μας, από μια μεγαλειώδη προσπάθεια να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια σε αυτό το εκμεταλλευτικό, βάρβαρο σύστημα.

Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στην επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Με τη δική μας δουλεία, δημιουργούνται, ανάβουν, διατηρούνται εστίες αντίστασης και θέλουμε να χαιρετίσουμε όχι μόνο τον αγώνα των εργαζόμενων του Ζούρα αλλά και σε όλους τους χώρους που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες σε σύγκρουση με την εργοδοσία, με την επίθεση της πλουτοκρατίας.

Έτσι θα περπατήσουμε και την επόμενη περίοδο.

Να ξέρετε όλοι σας ότι το ΚΚΕ μελετάει και αναλύει τις εξελίξεις με ένα και μοναδικό κριτήριο: Τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού μας. Γ αυτό πάντα οι αναλύσεις το πατάνε στην πραγματική βάση και επιβεβαιώνονται.

Γι' αυτό όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, η ανάλυση για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαιώθηκε μέχρι και το χιλιοστό.

Περάσαμε μπόρα. Την περάσαμε, επίθεση, πίεση να αλλάξει πολιτική το ΚΚΕ και να συρθεί πίσω από την νέα πολύ επικίνδυνη Σοσιαλδημοκρατία.

Αγαντάραμε, αντέξαμε και περάσαμε σε αντεπίθεση και αυτό που σημειώναμε ήδη από το 2012 επιβεβαιώνεται σήμερα: Ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και η Νέα Δημοκρατία, όπως το ΠΑΣΟΚ όπως οι κυβερνήσεις που σχημάτιζαν τα προηγούμενα χρόνια πιστεύουν σε ένα θεό: Στη διατήρηση, στη διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; ΤΙ κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Πρέπει να βγούμε πιο αποφασιστικά και να πούμε στο λαό μας:

Έχει επιλέξει στόχους-κρίκους που φέρνουν τον θάνατο στην εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Όταν χτυπάει την Κοινωνική Ασφάλιση και μελετάει σύστημα διατήρησης, ακόμα και μείωσης αυτών των άθλιων συντάξεων των 700ιων, 600ιων και 500ιων ευρώ.

Συνειδητά καταδικάζει εκατομμύρια εργαζόμενους σε φτώχεια, σε εξαθλίωση, σε ανέχεια, σε πείνα.

Είναι το στίγμα και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όταν επιτίθεται στα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα,όταν προετοιμάζει μαζί με την τρόϊκα, μαζί με την ΕΕ μαζί με το Διεθνές κεφάλαιο ομαδικές απολύσεις, περιορισμό ή κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, περιορισμό των διαδηλώσεων, κάνει μεγάλη ζημιά στον λαό μας.

Έχει μεγάλη προσφορά στο μεγάλο κεφάλαιο.

Πρέπει να τα συζητήσουμε με κάθε εργαζόμενο-η, και να τους πείσουμε ότι τα δικά τους συμφέροντα έχουν ένα και μοναδικό δρόμο για να μπορέσουν να τα διεκδικήσουν: Τον δρόμο της ενίσχυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, τη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και στόχους.

Αυτή η επίθεση του καπιταλισμού σήμερα θέλει γερή οργάνωση για να αντιπαλέψεις.

Θέλει ένα άλλο, ενισχυμένο, καλά οργανωμένο μαζικό με αγωνιστικό ταξικό προσανατολισμό εργατικό κίνημα.

Γι αυτό πρέπει να δουλέψουμε, να έχει το ΠΑΜΕ βάσεις στους κλάδους, τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις σε κάθε εργατική γειτονιά.
Για να παλέψεις αυτή την επίθεση, για να ανατρέψεις την εξουσία του κεφαλαίου θέλεις μια μεγάλη συνάντηση της εργατιάς και της φτωχής αγροτιάς, με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, με την νεολαία, τις γυναίκες που προέρχονται, που κατάγονται από τις λαϊκές οικογένειες.
Αυτοί είναι οι στόχοι μας, γιατί μόνο μέσα από αυτή τη Λαϊκή Συμμαχία, μπορείς να διεκδικήσεις πιο αποτελεσματικά , να έχεις κατακτήσεις και να ανατρέψεις αυτή τη βαρβαρότητα,

Να γίνει αυτή η συμμαχία ο φορέας μιας νέας εξουσίας του λαού μας-να περάσει ο πλούτος στα χέρια του.

Αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλεύει ο κάθε εργαζόμενος, καθημερινά, όχι μόνο οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες αλλά και οι φίλοι του κόμματος, οι εργαζόμενοι που προβληματίζονται.

Σε αυτή τη κατεύθυνση προετοιμαζόμαστε όλοι και έχουμε προτεραιότητα την μάχη της μεγάλης Πανελλαδικής Απεργίας στις 4 του Φλεβάρη.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, να εξαντλήσουμε τα περιθώρια, να επισκεφτούμε τους χώρους δουλείας, να επισκεφτούμε τις γειτονιές μας, στους φίλους, τους συγγενείς μας να έρθουν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, να βοηθήσουμε με όλα τα μέσα τον απεργιακό αγώνα.

Στηρίζουμε τα μπλόκα των αγροτών που παλικαρίσια ξεπερνούν πιέσεις, όλους τους μηχανισμούς καταστολής, της μηχανορραφίες της κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του συστήματος.

Να βρεθούνε κοντά μας, να αισθανθούν την στήριξη των εργαζομένων γιατί η μάχη αυτή είναι και θα παραμείνει σκληρή μέχρι και την επόμενη περίοδο.

Και να πούμε σε όλους: δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τους αγώνες.

Έχουν πολλά να κερδίσουν.

Τι να χάσει ο αγρότης που του λένε σήμερα, ενώ τον έχουν χρεοκοπήσει ότι θα τριπλασιάσουν τις ασφαλιστικές εισφορές και ότι θα πάνε την φορολογία από το 13% που του επέβαλλαν, στο 20% και μετά στο 26%.

Τι να χάσει ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αυτοαπασχολούμενος που του αυξάνουν δραματικά τις εισφορές και την φορολογία.

Τι να χάσει ο μισθωτός ου του λένε ότι η κοινωνική Ασφάλιση δεν θα έχει πλέον κοινωνικά χαρακτηριστικά αλλά θα αντιμετωπίζεται ως μια ατομική υπόθεση, με μειωμένες συντάξεις, με ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης στα 67 ή και στα 70 χρόνια.

Γι αυτό αξίζει όλοι μαζί, και αυτοί ακόμα που έχουν κάποιους προβληματισμούς με θέσεις του ΚΚΕ, να συζητήσουν, να είναι κοντά στην οργάνωση, να έχουν εξοπλισμό από τον Ριζοσπάστη και να δίνουν μαζί με τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ την μάχη καθημερινά σε όλα τα μέτωπα.

Σε αυτούς τους αγώνες θα συναντηθούμε και τις επόμενες μέρες με καλή προετοιμασία και τιμώντας την ιστορία του ΚΚΕ, την ιστορία των 97 χρόνων, την ιστορία ενός αιώνα που ανταποκρίθηκε στα πιο σύνθετα, μεγαλειώδη καθήκοντα.

Καλή δύναμη, καλούς αγώνες την επόμενη περίοδο.

Αναρτήθηκε από diaylos 9