Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες κυνήγησαν τα ΜΑΤ για την νταλίκα με τις ντομάτες...


Οι αγρότες είναι εδώ. Δίνουν δυναμικό παρόν από τα ξημερώματα στην Αθήνα. Η απόβαση ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 2.500 αγρότες...
από την Κρήτη να φτάνουν πρώτοι στην Πρωτεύουσα. Ήδη οι πρώτοι αγρότες έχουν φτάσει κοντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θυμίζει φρούριο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Οι αγρότες από την Κρήτη “έπλεξαν” τις “κατσούνες” τους, τις μαγκούρες τους και κινήθηκαν προς τη δύναμη των ΜΑΤ.Οι αγρότες διευκρίνισαν ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και κάλεσαν και τους αστυνομικούς να κάνουν το ίδιο, λέγοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με κατάληψη μόνο της εισόδου του κτηρίου.

"Μέχρι τα σκαλοπάτια θα πάμε", είπαν χαρακτηριστικά στον επικεφαλής Αστυνομικό. "Θα μείνουμε δύο ώρες και θα φύγουμε. Δεν θα μπούμε καν στο κτήριο", είπαν, ζητώντας χαρακτηριστικά από τους αστυνομικούς αν θέλουν να δημιουργήσουν κλοιό εντός του κτηρίου.

Όλα έγιναν για μια νταλίκα ντομάτες, τις οποίες, όπως είπε ένας από τους αγρότες, είχαν φέρει οι Κρητικοί για να μοιράσουν στον κόσμο έξω από το υπουργείο! Όταν τους ενημέρωσαν ότι η αστυνομία μπλόκαρε τη νταλίκα για να μη φτάσει στο Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε... χαμός!

Οι ντομάτες βρέθηκαν στο δρόμο και οι αγρότες τις μάζεψαν από το δρόμο.

Φτάνοντας στην πλατεία Καραϊσκάκη, οι αγρότες είδαν μια διμοιρία ΜΑΤ και εκεί συνέβη κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί: πήραν το κυνήγι τη διμοιρία των ΜΑΤ που το έβαλε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στα πόδια στη θέα των εξαγριωμένων αγροτών! Οι αγρότες πέταξαν επίσης μπουκάλια κατά αστυνομικών, ενώ ένα περιπολικό της τροχαίας γκάζωσε και... εξαφανίστηκε!
Πηγή