Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Μυρίζει όλο το σπίτι τσιγαρίλα; Αυτό είναι TO ΤΡΙΚ για να την εξαφανίσεις μια και καλή!


Ιδού τι μπορείς να κάνεις για να την εξαφανίσεις
Είτε καπνίζεις, είτε όχι, ένα είναι το μόνο σίγουρο: όταν μπαίνεις στο σπίτι σου θέλεις να μυρίζει όμορφα! Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η τσιγαρίλα έχει «ποτίσει» παντού; Τότε πρέπει να λάβεις άμεσα τα μέτρα σου.

Ιδού τι μπορείς να κάνεις για να την εξαφανίσεις:

– Πρώτο και βασικότερο μέλημά σου θα πρέπει να είναι ο σωστός αερισμός του σπιτιού. Όταν κάποιος καπνίζει, θα πρέπει να έχεις πάντοτε ανοιχτό ένα παράθυρο για να ανανεώνεται ο αέρας. Επιπλέον, μην ξεχνάς μία με δύο φορές την ημέρα να αερίζεις καλά ΟΛΑ τα δωμάτια του σπιτιού σου.

– Όταν μαζεύονται φίλοι σου στο σπίτι και το καθιστικό γεμίζει σύννεφα καπνού, φρόντιζε τουλάχιστον να έχεις

κλειστές τις πόρτες των υπνοδωματίων σου.

– Έχε πάντα αναμμένα κεριά όσο κάποιος καπνίζει, καθώς η φλόγα τους βοηθά στην εξουδετέρωση του καπνού.

– Μην ξεχνάς να αδειάζεις τακτικά τα τασάκια. Οι γόπες μυρίζουν πολύ άσχημα. Επ’ουδενί μην αφήσεις γεμάτο το τασάκι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

– Αν θες να εξουδετερώσεις την τσιγαρίλα, τότε πρόσθεσε απλώς μέσα στα τασάκια λίγη βανίλια σε σκόνη.

– Τοποθέτησε ένα φυτό της αρεσκείας σου στο καθιστικό και άφησέ το να κάνει τη… δουλίτσα του. Θα φιλτράρει τον αέρα και θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα με τον πλέον φυσικό τρόπο.

– Γέμισε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό και πρόσθεσε μέσα σε αυτό μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου. Ρίξε ακόμη μέσα ένα μικρό σφουγγαράκι ή μια μπαλίτσα από βαμβάκι και θα δεις πως πολύ σύντομα ο χώρος θα μυρίζει πιο όμορφα.

– Τέλος, μην ξεχνάς να πλένεις ανά τακτικά διαστήματα τις κουρτίνες, τα ριχτάρια και τις θήκες από τα μαξιλάρια, καθώς «ποτίζουν» πολύ εύκολα τσιγαρίλα.