Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Μαράθηκαν τα λαχανικά σου; Υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρεις!

Σε όλες μας έχει τύχει. Ανοίγεις το ψυγείο και βλέπεις το μαρούλι μαραμένο! Δεν έχει χαλάσει, αλλά δεν έχει και την πρώτη του φρεσκάδα. Δεν ...
το πετάς γιατί δεν είναι για πέταμα, αλλά έχεις και μια συνείδηση, σωστά; Τι κάνεις, λοιπόν;

Όπως ήδη γνωρίζεις, τα λαχανικά είναι ευπαθή τρόφιμα και χάνουν εύκολα τη φρεσκάδα τους. Δεν χρειάζεται, όμως, να τα απελπίζεσαι όταν αρχίζουν λιγάκι να μαραίνονται! Μπορείς να αφαιρέσεις τα εξωτερικά φύλλα που έχουν μαυρίσει, και τα υπόλοιπα να τα τοποθετήσεις σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό.

Τα αφήνεις για 10 λεπτά και ακριβώς επειδή τα λαχανικά αποτελούνται κατά 60-70% από νερό, όταν τα ξαναφέρνεις σε επαφή με αυτό τα βοηθάς να «ανακάμψουν»!

Έξυπνο και λειτουργικό, βοηθά την τσέπη και το περιβάλλον!

Πηγή