Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Άγνωστοι διέρρηξαν αυτοκίνητο κυνηγών στα Βάγια

Ένα νέο περιστατικό με διάρρηξη αυτοκινήτου κυνηγών συνέβη την περασμένη Κυριακή στα Βάγια της Βοιωτίας, υπό συνθήκες που θυμίζουν αντίστοιχα κρούσματα της περσινής χρονιάς.

Οι κυνηγοί είχαν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους σε αγροτική περιοχή, αλλά επιστρέφοντας από το κυνήγι γύρω στις 12 το μεσημέρι, βρήκαν το όχημα παραβιασμένο από τους άγνωστους – μέχρι στιγμής – δράστες.

Οι κλέφτες είχαν αποσπάσει τα δύο εφεδρικά κυνηγετικά όπλα που είχαν μαζί τους οι δύο κυνηγοί, χρήματα, προσωπικά αντικείμενα, πιστωτικές κάρτες, αλλά και… τις ταυτότητες των «θυμάτων» τους.

Επί τόπου έφτασε αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε θηροφύλακας της Δ΄ΚΟΣΕ, ο οποίος συνόδευσε τους κυνηγούς στο Τμήμα Ασφαλείας Θήβας, προκειμένου να δηλωθεί η κλοπή.

Από την πρώτη στιγμή στο αστυνομικό τμήμα έσπευσε και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Δράκος, τον οποίο οι αστυνομικοί ενημέρωσαν και για άλλες κλοπές με ίδια χαρακτηριστικά, που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στον τομέα ευθύνης τους.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας συνιστά σε όλους τους κυνηγούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο που σταθμεύουν τα οχήματά τους.

Επίσης, να μην αφήνουν αφύλακτα όπλα μέσα σε αυτοκίνητα καθ’ όσο κυνηγάνε, γιατί σε περίπτωση κλοπής το πιθανότερο είναι να κατηγορηθούν από τις αρχές για «πλημμελή φύλαξη» των όπλων τους, κάτι που έχει διοικητικές και ποινικές συνέπειες.

Με εντολή της Δ΄ΚΟΣΕ οι περιπολίες των θηροφυλάκων στην περιοχή εντάθηκαν, ενώ οι κυνηγοί καλούνται να ενημερώνουν αμέσως και τους θηροφύλακες για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή τους.

Πηγή: ihunt.gr