Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ερώτηση στη Βουλή για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα.

Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης, αναφέρει:

«Πρόσφατα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα σημειώθηκε ομαδική γαστρεντερίτιδα. Η κυβέρνηση προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση αποδίδοντας το γεγονός σε παράγοντες εκτός στρατοπέδου. Ωστόσο η πραγματικότητα τη διέψευσε, γιατί προσβλήθηκαν και φαντάροι που δεν είχαν πάρει έξοδο και σιτίστηκαν εντός του στρατοπέδου.

Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες που επικρατούν στα μαγειρεία του στρατοπέδου είναι άσχημες, δεν υπάρχουν πλυντήρια και οι κτιριακές υποδομές των μαγειρείων έχουν προβλήματα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στις 19 Νοέμβρη θα παρουσιαστεί η νέα σειρά νεοσυλλέκτων, η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξει βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στους χώρους εστίασης του στρατοπέδου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση των χώρων των μαγειρείων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, αλλά και γενικότερα για τις συνθήκες ζωής στο συγκεκριμένο στρατόπεδο;».

Πηγή: Eurokinissi