Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Τι να ελέγξεις στο αυτοκίνητο σου για να είσαι έτοιμος τον χειμώνα!


Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το αυτοκίνητο μας εξυπηρετεί πάρα πολύ. Μπορείς να μετακινηθείς με την παρέα σου εύκολα, γρήγορα και με άνεση.

Είτε η μετακίνησή σου είναι αυθημερόν σε μια παραλία, είτε για ένα διήμερο, είτε για να κάνεις διακοπές για περισσότερο καιρό. Για να είσαι σίγουρος όμως ότι διατηρείς το αυτοκίνητό σου σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να το προσέξεις.

Αυτές οι συμβουλές είναι για εκείνου που δεν γνωρίζουν το τι πρέπει να γίνει για την σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου. Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις παγωμένες πόρτες και παράθυρα, την παγωμένη μηχανή και πολλά ακόμα. Ακόμα κι αν δεν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, σου εύχομαι να μην έχεις κάποιο πρόβλημα.

Κινήσεις που πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητο μετά το καλοκαίρι!

Έλεγξε την μπαταρία

Οι μπαταρίες στα αυτοκίνητα δεν κρατάνε για πάντα. Θα πρέπει να κάνεις αλλαγή μπαταρία για να μην φτάσεις σε σημείο να έχεις πρόβλημα με την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Αν δεν ξέρεις να ελέγχεις την μπαταρία μόνος σου, μπορείς να πας σε έναν επαγγελματία και να κάνει τον έλεγχο για σένα.

Προστάτεψε την μπαταρία του αυτοκινήτου σου

Τα καλώδια που φτάνουν στους πόλους της μπαταρίας, πολλές φορές μπορεί να λερωθούν και να προκαλέσουν ζημιά στην μπαταρία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σπρέι προστασίας. Αυτό μπορείς να το βρεις σε καταστήματα που έχουν είδη αυτοκίνητου.

Λίπανση παραθύρου

Το χειμώνα με τις βροχές μπορείς να περάσει νερό στις εσοχές από τα παράθυρα του αυτοκίνητου. Αν αυτό το νερό παγώσει μπορείς να προκαλέσει ζημιές που θα σου κοστίσουν πολύ περισσότερο από ένα σπρέι λίπανσης. Η πρόληψη μπορεί να σε γλυτώσει από μεγάλα έξοδα.

Λίπανση πόρτας