Τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και ευεργετικά τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώνετε, καθώς είναι πλούσια σε σημαντικά συστατικά.
Ενισχύουν τη συνολική υγεία, και ταυτόχρονα συμβάλουν στην πρόληψη πολλών παθήσεων.
Τα λεμόνια έχουν μοναδικές ενώσεις, γνωστές ως λεμονοειδή, οι οποίες εμποδίζουν αποτελεσματικά τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, ειδικά στην περίπτωση του καρκίνο του μαστού. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν μία ισχυρή θετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα και ως εκ τούτου, συνιστάται να καταναλώνονται τακτικά.
Ωστόσο, μόνο λίγοι γνωρίζουν ότι η φλούδα του λεμονιού είναι στην πραγματικότητα το μέρος που είναι η πλουσιότερη πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Παρά τις ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, η φλούδα λεμονιού αποτοξινώνει επίσης το σώμα και το προστατεύει από βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και σκουλήκια.
Ωστόσο, εμείς θα σας αποκαλύψουμε έναν απλό, αλλά νόστιμο τρόπο για να καταναλώσετε αυτό το ωφέλιμο φρούτο παγώνοντας το!
Θα πρέπει να πλένετε τα λεμόνια καλά, να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια να τα τοποθετήστε στην κατάψυξη για να παγώσουν.
Όταν τα λεμόνια είναι εντελώς παγωμένα, αλέστε τα, και προσθέστε τα στο επιδόρπιο σας , στο παγωτό, στο smoothie, ή στη σαλάτα. Με τον τρόπο αυτό, θα εμπλουτίσει τη γεύση των τροφίμων σας, και θα κερδίσουν πολλά οφέλη για την υγεία!
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr
ΠΗΓΗ
healthyfoodhouse.com