Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Βραβείο στην Διστομίτισα Πρωταθλήτρια Ελλάδας από τους συγχωριανούς της!

Τιμητική πλακέτα για την ανάδειξή της ως Πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2017 και 2018 στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ και την νίκη της στους Βαλκανικούς Αγώνες, επέδωσε την Δευτέρα το Δ.Σ. του ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, στην καταγόμενη από το Δίστομο ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΡΡΗ, ως ελάχιστη αναγνώριση για τις μεγάλες αθλητικές της διακρίσεις στην Ελλάδα και διεθνώς!
Η Δήμητρα Κόρρη, γεννήθηκε και ζει στις ΗΠΑ (Σικάγο και Καλιφόρνια), αλλά αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα!

Στο Δίστομο βρέθηκε την Δευτέρα μόνο για λίγες ώρες μεταξυ των αθλητικών και επαγγελματικών της της υποχρεώσεων σε όλο τον κόσμο - μόλις ένα 48ωρο μετά από ένα εντυπωσιακό show καλλιτεχνικού πατινάζ. στο παγοδρόμιο που έχει στηθεί στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ενώπιον 15.000 θεατών!

Η νεαρή ελληνοαμερικανίδα, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συλλόγου για την βράβευσή της που εκκρεμούσε από το καλοκαίρι και με χαρά δέχθηκε ότι θα επιδιώξει, ανάλογα με το πρόγραμμα της, να έρθει και σε μια άλλη μαζική εκδήλωση στο Δίστομο να γνωρίσει τους συγχωριανούς της.<<Αγαπώ τον τόπο μου, το Δίστομο, και όποτε μου επιτρέπει το πρόγραμμα, έρχομαι στο σπίτι μου. Όπως σήμερα έστω για λίγες ώρες>>, μας ειπε.

Η Δήμητρα Κόρρη, που εργάζεται ήδη ως σκηνοθέτης, ανήκει στον Σύλλογο 'Τάρανδρος' του Μοσχάτου. 

Η Δήμητρα Κόρρη ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πατινάζ σε ηλικία έξι ετών και η αγάπη για το άθλημα με τον καιρό μεγάλωνε. 

Σε ηλικία 14 ετών άρχισε καθημερινά προπονήσεις με αγωνιστικό ρυθμό. Απο το 2011 μέχρι το 2017 κατάκτησε δύο χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά μετάλλιαa, και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Πανελλήνιους Αγώνες, Καλλιτεχνικού Πατινάζ. Είναι η πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ δυο χρονιές. Έχει λάβει μέρος σε διεθνές αγώνες αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα σε Junior και Senior Αγώνες, ενώ κατέχει το Εθνικό ρεκόρ στα 500μ, 1.000μ, και στα 1.500μ. .

Ιστορικό ρεκόρ πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια των πανελλήνιων αγώνων καλλιτεχνικού πατινάζ στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο καθώς έσπασε το φράγμα των 100 βαθμών με 105,06 συνολική βαθμολογία. Μας ειπε ότι συνεχίζει τις προπονήσεις στο καλλιτεχνικό πατινάζ έξι μέρες την εβδομάδα επί 5 ώρες κάθε μέρα ,θυσιάζοντας πολλές ώρες με πρόγραμμα και πειθαρχία. 

Το όνειρό της είναι να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη σε Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες. 
Πριν την εμφάνισή της στο Νιαρχος ήταν σε αγωνες στην Γερμάνια και σήμερα Τρίτη πετά για Καλιφόρνια...

Τα μέλη του ΔΣ του Πολιτισμικού Συλλόγου, εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των συγχωριανών μας , της ευχήθηκε να είναι υγιής και να έχει συνεχώς επιτυχίες με τον Σύλλογό της και την Εθνική Ομαδα, την φανέλα της οποίας φορούσε!