Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Χυμός Σέλινου: 6 Εκπληκτικά Οφέλη Για Την Υγεία



Ο χυμός σέλινου είναι άλλη μία σύγχρονη και εξαιρετικά δημοφιλής διατροφική τάση.


Σε αντίθεση με άλλες τάσεις ωστόσο, οι οποίες δεν είναι και τόσο υγιεινές, ο χυμός σέλινου είναι μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή, αφού το σέλινο είναι πολύ θρεπτικό λαχανικό.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση χυμού σέλινου:

Ενυδατώνει

Το σέλινο είναι έτσι κι αλλιώς πλούσιο σε νερό, συνεπώς η κατανάλωση χυμού σέλινου, σας παρέχει επαρκή ποσότητα νερού εκτός από θρεπτικά συστατικά.

Ξεφουσκώνει

Ένα ή δύο φλιτζάνια χυμού σέλινου θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα. Το σέλινο αποτελεί φυσικό διουρητικό και βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών και του φουσκώματος.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλει στην καταπολέμηση ασθενειών. Τα οφέλη του πολλαπλασιάζονται όταν καταναλώνεται σε μορφή χυμού, αντί της κατανάλωσης λίγων μίσχων ή φύλλων σέλινου.

Καλή πηγή μαγνησίου

Το σέλινο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των μυών, την πέψη και τον καλό ύπνο. Είναι επίσης πλούσιο σε νιτρικά άλατα, τα οποία τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του, ενισχύει την υγεία του εντέρου και την πέψη.

Δεν έχει ζάχαρη

Ένα μεγάλο μπολ ψιλοκομμένου σέλινου, περιέχει μόλις ένα γραμμάριο σακχάρων. Ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε 4-5 μπολ για την παρασκευή χυμού, θα πάρετε λιγότερη ζάχαρη απ’ όση θα παίρνατε από ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκάλι (περίπου επτά γραμμάρια).

Έχει ελάχιστες θερμίδες

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένου σέλινου δίνει μόλις 15 θερμίδες.