Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Λαμπερός ο ετήσιος χορός της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

http://exeisminima.gr

Το Μάρτιο του 2004 Μικρασιάτες 2ης και 3ης γενιάς δημιούργησαν στη πόλη, την Ένωση Μικρασιατών Θήβας σε μια προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού της Μικρας Ασίας καθώς και τη διατήρηση και αναβίωση ηθών και εθίμων . Από τότε – με πρώτη πρόεδρο τη Θηβαία Συμβολαιογράφο κα Αγγελική Σαρρή – μέχρι και σήμερα, η Ένωση δικτυώθηκε, μεγάλωσε, ανέπτυξε πλούσια πολιτιστική δράση και πάρα πολλά μέλη!

Αυτή η πλούσια διαδρομή πέρασε ασφαλώς μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό του Συλλόγου, αυτούς που ξεκίνησαν κι` αυτούς που ακολούθησαν, γι` αυτό και στο φετινό ετήσιο χορό τους, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Γελέκας και τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να τιμήσουν συμβολικά τρία πρόσωπα που ο καθένας τους έβαλε τη δική του σφραγίδα σ` αυτή τη διαδρομή: Την πρώτη πρόεδρο κα Αγγελική Σαρρή, τον διάδοχό της και για πολλά χρόνια Πρόεδρο κ. Απόστολο Δαγδελένη και τον κ. Τάσο Σαμιώτη, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Θήβας, στο πρόσωπο του οποίου τιμάται το σύνολο της επιχειρηματικής ζωής της πόλης που έχει ενισχύσει διαχρονικά απλόχερα την Ένωση.



Η βραδιά τους ήταν πέρα για πέρα λαμπερή, με τα δημόσια πρόσωπα να τιμούν καθολικά το πολυπληθές σωματείο και να δίνουν τις ευχές τους για «καλή δύναμη» σ` εκείνους που σήμερα συνεχίζουν αυτή την πλούσια παράδοση.


Φωτογραφιες: Γιαννης Δελβενακιωτης

Ένα παραδοσιακό γλέντι, με Μικρασιάτικα αυθεντικά τραγούδια καθώς επίσης ρεμπέτικα και λαϊκά , σε ένα γλέντι βγαλμένο από τα παλιά, όπως οι Μικρασιάτες ξέρουνε!!!