Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Σύλλογος εργαζομένων Λιβαδειάς: "Κάτω τα ξερά σας από τα Β.Α.Ε"


http://www.radiothiva.gr/

Στο νέο πυροτέχνημα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες και αφορά στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, προκειμένου αφενός να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, αφετέρου δε να υλοποιήσει τους προεκλογικούς της σχεδιασμούς δίνοντας μια μικρή παράταση και αποφεύγοντας παράλληλα το πολιτικό κόστος (βλ. περικοπές συντάξεων) , απαντάμε δυναμικά και αγωνιστικά σε δύο άξονες:

Α) Με παρέμβαση του Συλλόγου μας να αποσταλεί ενιαία ως απάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών το παρακάτω κείμενο:

Καμιά περικοπή στα Β.Α.Ε. και στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων. • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν ειδικότητες από τα Β.Α.Ε. • Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και Ανθυγιεινού Επιδόματος. • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. • Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, χορήγηση εγκεκριμένων και πιστοποιημένων Μ.Α.Π. • Αναγνώριση του Εργατικού Ατυχήματος και της Επαγγελματικής Ασθένειας και στο Δημόσιο Τομέα. • Κρατική χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, μόνιμο προσωπικό με συνεχής εκπαίδευση, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας για να εκλείψουν οι νεκροί και τσακισμένοι εργαζόμενοι που έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα στους Ο.Τ.Α

Β)Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ την 21/02/2019 για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας , με αίτημα την κατάθεση σχετικής νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος, την κατοχύρωση του, αλλά και την επέκταση του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση εμπαίζει για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους μη σεβόμενη αυτούς που κατά την ώρα της εργασίας τους έχασαν την ζωή τους, τραυματίστηκαν ή νοσούν από επαγγελματικές ασθένειες. Το μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές – επόπτες της «μεταμνημονιακής» εποχής, εντάσσοντας σε αυτή την πολιτική και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Και όπως λέει και η αφίσα της ΠΟΕ – ΟΤΑ…

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ Β.Α.Ε.

ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ