Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Δήλωση π. Ιωάννη Οικονομίδη για τις εξαγγελίες της κας Τίνα Μπιρμπίλη




papagiannisΟι εξαγγελίες της υπουργού είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ταυτιζόμαστε πλήρως στους στρατηγικούς στόχους και στην ιεράρχηση των θεμάτων. Η πολιτεία εγκαταλείπει την μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη λογική των "ορίων" και υπόσχεται υγειινό πόσιμο νερό απαλλαγμένο από βιομηχανικούς ρύπους. Επίσης εξαγγέλλεται η χωροταξική τακτοποίηση της άτυπης βιομηχανικής μας περιοχής και η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας στην αδειοδότηση των εργοστασίων.
Πολύ σημαντικό είναι πως όλα τα επιμέρους θέματα θα συζητώνται δημόσια. Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην διαβούλευση αλλά και στην εφαρμογή και λειτουργία των λύσεων αποτελεί την εγγύηση για την αποτελεσματικότητά τους.
Τέλος η σαφής δήλωση πως θα εφαρμοστεί αυστηρά η αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει" δείχνει και την πηγή χρηματοδότησης όλων των απαιτούμενων υποδομών και έργων αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς. Περιμένουμε σύμφωνα με τις εξαγγελίες και το κρατικό εκείνο σχήμα που θα ασχοληθεί με την φροντίδα της υγείας των πολιτών στις πληγείσες περιοχές.
Το επόμενο που ζητούμε είναι να δοθούν σύντομα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και να αρχίσει η υλοποίηση των λύσεων ώστε να φτάσουμε στο σημείο να δούμε -επιτέλους- τα πρώτα αποτελέσματα. Τότε θα διατυπωθεί και η οριστική μας κρίση!
Παράλληλα συνεχίζουμε τους αγώνες μας σε όλα τα μέτωπα και ιδιαίτερα σε αυτό της δικαιοσύνης. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε ΟΛΟΙ οι πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή πολιτική βούληση, για να επιταχύνουμε τις ζυμώσεις για την επιτυχή έκβαση του αγώνα μας.
π. Ιωάννης Οικονομίδης