Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η συνέλευση των φορέων της Θήβας , με αντικείμενο τη συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου θερμικής επεξεργασίας (καύσης) απορριμμάτων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας στην περιοχή μας.
Μετά από την εκτενή συζήτηση περί του αναφερόμενου ζητήματος προέκυψε το συμπέρασμα ότι η περιοχή μας , η περικλείουσα την πρώην Επαρχίας Θηβών , είναι περιβαλλοντικά επιβαρυμένη λόγω της άναρχης εγκατάστασης βιομηχανιών , της άνευ ελέγχου λειτουργίας τους , με αποτέλεσμα , εκτός της αυτονόητης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης , να παρατηρείται και αύξηση κρουσμάτων σοβαρών παθήσεων υγείας και ιδιαίτερα του καρκίνου.
Επιπλέον διαπιστώνεται ότι δεν είναι δυνατό να μη λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση επιχειρείται να τοποθετηθεί με άμεση γειτνίαση μέσω της λεκάνης απορροής , του περιβαλλοντικά προστατευόμενου τόπου , ενταγμένου στο πρόγραμμα NATURA 2000 , του οικοσυστήματος δηλαδή της Λίμνης Υλίκης.
Ενώπιον της καταστάσεως αυτής και λόγω του εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα του θέματος , διότι δε γνωρίζουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέλιξη της αδειοδότησης του εργοστασίου , καθώς και εκ του γεγονότος ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΠΕΧΩΔΕ αρνούνται να δώσουν στοιχεία της διαδικασίας της αδειοδότησης του εργοστασίου.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να αρνηθούμε την εγκατάσταση και λειτουργία του εργοστασίου θερμικής επεξεργασίας (καύσης) των απορριμμάτων στη Θήβα , ως επιβλαβούς δραστηριότητας για το περιβάλλον και για τη δημόσια υγεία , καθώς και να αντιταχθούμε με κάθε τρόπο στην ίδρυση αυτού.
2. Να μεταφέρουμε τη δεδηλωμένη ανησυχία μας αλλά και την απόφαση μας σε εσάς , προκειμένου να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.