Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛ.ΑΣ – Πολίτες – Εγκληματικότητα!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Όσα συνέβησαν στην Αθήνα αποδεικνύουν πως η Ελλάδα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με ένα εξαιρετικά βίαιο είδος εγκληματικότητας και τρομοκρατίας, έχοντας απέναντι μιαν ΕΛ.ΑΣ., που μοιάζει περισσότερο με δημόσια υπηρεσία παρά με αστυνομία» απαντά ερωτώμενος σχετικά ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας Η. Τουλίτσης, εξηγώντας πως «αρκετοί από τους νέους που γίνονται αστυνομικοί με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων, δεν αντιλαμβάνονται τη δυσκολία της αποστολής τους και τον υψηλό δείκτη επαγγελματισμού που απαιτείται, με αποτέλεσμα να επιδεικνύουν σπάνια τα απαιτούμενα αντανακλαστικά και ακόμη σπανιότερα να λειτουργούν βάσει σχεδίου».
«Πρέπει να αλλάξει άμεσα το σύστημα, ώστε να γίνονται αστυνομικοί όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να κάνουν αυτήν τη δουλειά και αφού αποκτήσουν εμπειρίες και το
κράτος παράλληλα να αρχίσει άμεσα προγράμματα εκπαίδευσης των αστυνομικών ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες μορφές εγκληματικότητας και τρομοκρατίας» δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης, δίνοντας απαντήσεις και στα σοβαρά ερωτήματα των πολιτών που ήδη προχωρούν σε «κινητοποιήσεις» προκειμένου να αντιμετωπιστεί εγκληματικότητα που μαστίζει την Θήβα και την περιοχή.
Η έλλειψη προσωπικού και στα τρία σώματα στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας είναι γεγονός για την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, καθώς η υπάρχουσα δύναμη έχει επιφορτιστεί με επιπλέον δουλειά λόγω των φυλακών του Ελεώνα και της μεγάλης συσσώρευσης αλλοδαπών στη περιοχή (βιομηχανική και γεωργική δραστηριότητα), αλλά και με τους παράνομους οι οποίοι συνεχίζουν να εισρέουν ακριβώς γιατί δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση.
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ διαβεβαίωσε σε πρόσφατη συνάντηση την Ένωση πως θα κοπούν όλες οι αποσπάσεις που έγιναν στη Λάρισα λόγω των εκεί προβλημάτων, καθώς και οι προσωρινές μετακινήσεις εντός κι εκτός Νομού.
«Θα πρέπει όμως, να σταματήσει και ο Αστυνομικός Δ/ντής του Νομού να μετακινεί άτομα από προβληματικές υπηρεσίες σε άλλες υπηρεσίες, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας» επισημαίνει ο κ. Τουλίτσης, αναφερόμενος, δώστε ιδιαίτερη προσοχή παρακαλώ, στο ισχύον παλαιωμένο οργανόγραμμα της περιοχή Θήβας επί εποχής των 5.000 κατοίκων, σε σχέση με την σημερινή των 60.000.!!!
«Η πληθυσμιακή αλλαγή που έχει γίνει έχει φέρει και άλλα προβλήματα στην τοπική κοινωνία και στην Αστυνομία που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της» τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του είχε συναντήσεις, ιεραρχικά, με τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με τοπικούς φορείς (βουλευτές), παρέδωσαν δε και υπόμνημα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Λιβαδειά, αλλά συναντήθηκαν με τον αρχηγό τους, που τους διαβεβαίωσε ότι στις καλοκαιρινές μεταθέσεις θα υπάρξουν 9 θέσεις, αλλά τον Οκτώβρη 2010, θα πράξει ότι περνά από το χέρι του, προκειμένου να φτάσει ικανός αριθμός συναδέλφων, ώστε να αναπληρωθούν πολλά από τα κενά.
«Μήπως είναι αργά» ρωτάμε εμείς! Η απάντηση: «Με βάση τον κανονισμό δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Αν αποσπάσουμε άλλους συναδέλφους από άλλες διευθύνσεις θα δημιουργηθούν προβλήματα σε άλλους Νομούς»!
Ωστόσο, από την συζήτηση μαζί του καταλάβαμε πως και οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς, αλλά και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι δεν πρόκειται να φτάσουν κατά τα μέρη μας, καθότι κατά τον κ. Τουλίτση το «πολύ καλό αυτό πιλοτικό αρχικά πρόγραμμα εφαρμόζεται στις μεγάλες πόλεις και όχι σε πόλεις όπως είναι η Θήβα και η Λιβαδειά, οι οποίες δεν έχουν δύναμη για να αυτοσυντηρηθούν».
Τελευταίο ερώτημα για τον εκπρόσωπο των Αστυνομικών, που έχει να κάνει με την κατάσταση στην σημερινή Αστυνομία. Την απάντηση όλοι λίγο πολύ την ξέρουμε: «Τα λάθη του παρελθόντος έρχεται στιγμή που πληρώνονται στο μέλλον. Οι εκάστοτε διαβεβαιώσεις αφορούν προσπάθεια για το καλύτερο, αλλά ποτέ δεν υπήρξε κοινή συνεργασία με τους συνδικαλιστές που είναι αποδέκτες όλων των προβλημάτων. Η Ομοσπονδία των Αστυνομικών σε συνεργασία με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις, δίνει όλα τα προβλήματα για επεξεργασία και μελέτη σε εθνικά ιδρύματα , που δίνουν διαπιστευμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις που εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τα θέματα που αντιμετωπίζουμε. Η πολιτική – φυσική ηγεσία αυτό δεν το δέχεται και δεν ενεργεί με τρόπους σύγχρονους όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κι εμείς την εγκληματικότητα.