Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στίς 16 Φεβρουαρίου 2010 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσπιέων με θέμα συζήτησης τη διοικητική μεταρρύθμιση πού προωθείται με το σχέδιο Καλλικράτης, το οποίο προβλέπει τη συνένωση Δήμων.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν αντιπροσωπίες των όμορων Δήμων με επικεφαλείς τον κ. Κοβάνη από το Δήμο Θίσβης, τον κ. Μητσάκη από τον Δήμο Πλαταιών και την κ. Χατζήνα από τον Δήμο Βαγίων.
Οι δημότες έκαναν έντονη την παρουσία τους. Συζητήθηκαν δύο προτάσεις . Η πρώτη πρόταση αφορούσε τη συνένωση των Δήμων Θεσπιέων, Θίσβης, Πλαταιών και Βαγίων και η δεύτερη πρόταση τη συνένωση των Δήμων Θεσπιέων, Θίσβης, Βαγίων, Αλιάρτου και Ακραιφνίου. Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 9 ψήφοι υπέρ της πρώτης πρότασης και 6 υπέρ της δεύτερης. Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δ.Δ. Μαυρομματίου, ένας δημοτικός σύμβουλος του Δ.Δ. Άσκρης και ένας του Δ.Δ. Λεονταρίου.
Είναι φανερό ότι για ένα τόσο σημαντικό για τους Δημότες θέμα η συζήτηση, δυστυχώς, και στον Δήμο Θεσπιέων εξαντλήθηκε σε γεωγραφικό-χωροταξικό επίπεδο χωρίς να ενημερωθούν οι Δημότες και κυρίως χωρίς να ρωτηθούν, πράγμα που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ήσαν υποχρεωμένοι να κάνουν πριν αποφασίσουν.
Σε περίοδο κρίσης και θύελλας αντιλαϊκών μέτρων οι αντιπρόσωποι των Δημοτών κάνοντας πρόταση για το μοίρασμα των ιματίων της αυτοδιοίκησης, αποδέχθηκαν εμμέσως πλην σαφώς την χρησιμότητα του Καλλικράτη.
Δεν πήραν θέση για το ποιος επείγεται να επιβάλλει βίαια και γιαυτό αποτυχημένα τον λεγόμενο Καλλικράτη, που όπως το λέει και το όνομά του επιδιώκει περισσότερο κράτος και στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης.
Εποίησαν την νήσσα οι δημοτικοί σύμβουλοι για το ολοφάνερο στους πολίτες σκοπό του νόμου για την αυτοδιοίκηση: Την εξυπηρέτηση, δηλαδή, των μεγάλων συμφερόντων και των πολυεθνικών σε βάρος του πολίτη και της αυτοδιοίκησης, την οποία θέλουν να μετατρέψουν σε μαριονέτα στα χέρια των ισχυρών και του κράτους και σε φορομπηχτικό εισπρακτικό μηχανισμό ακόμα μεγαλύτερης καταδυνάστευσης του πολίτη.   ΑΠΟ ΘΕΣΠΙΑΚΑ