Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η θέση του Ιερώνυμου για την κρίση

Για να βγούμε από την κρίση πρέπει να κάνουμε την κριτική μας και να επιστρέψουμε στο δρόμο του Θεού, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μιλώντας σήμερα το απόγευμα σε ημερίδα με θέμα «Για μια οικονομία με ανθρώπινο πρόσωπο».
Όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος, όλοι μιλάμε για την κρίση, αλλά αν σηκώσουμε την κουρτίνα θα δούμε τα ίδια πρόσωπα. Ντρεπόμαστε να πούμε ότι έχουμε κρίση της εποχής μας και μιλάμε για οικονομική, είπε, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλές κρίσεις, αλλά όλες ξεκινάνε από την πνευματική.
Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών και στο ρόλο της Εκκλησίας, και απαντώντας σε εκείνους που κατακρίνουν το φιλανθρωπικό έργο της για τους μετανάστες, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι «εμείς δεν φέραμε τους ξένους, αλλά δεν είναι και ο ρόλος μας να τους διώξουμε. Όταν όμως μας χτυπήσουν την πόρτα μας πρέπει να τους δώσουμε ένα πιάτο φαγητό γιατί αυτό είπε ο Χριστός», τονίζοντας ότι αφορμή για την κρίση που βιώνουμε είναι η απομάκρυνσή μας από το Θεό. «Είμαι βέβαιος -είπε-, ότι όταν το καταλάβουμε αυτό, τότε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση». Την ημερίδα διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πηγή: ΑΝΑ