Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Μαύρος» χειμώνας για χιλιάδες νοικοκυριά

Δραματική η κατάσταση στις  πολυκατοικίες από την αδυναμία αγοράς πετρελαίου

«Μαύρος» χειμώνας για χιλιάδες νοικοκυριά

«Βαρυχειμωνιά» στις τσέπες χιλιάδων συμπολιτών μας καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό και τις πολυκατοικίες.
Η αδυναμία πληρωμής των κοινοχρήστων αναμένεται να προκαλέσει ή προκαλεί ήδη σε πολλές περιπτώσεις αναταραχές στους κόλπους χιλιάδων νοικοκυριών που στεγάζονται σε πολυκατοικίες καθώς η έλλειψη χρημάτων φέρνει τα πάνω κάτω στην ομαλή λειτουργία διαχείρισης.

Όπως εκτιμάται από την αγορά καυσίμων, μια στις τρεις πολυκατοικίες αδυνατεί να εξυπηρετήσει σε θέρμανση τους ενοίκους της καθώς οι τελευταίοι δεν καταβάλλουν τα κοινόχρηστα.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι εταιρείες πετρελαίου θέρμανσης που ζητούν την εξόφλησή τους πριν εφοδιάσουν εκ νέου τις δεξαμενές.
Χαρακτηριστικό του τι επικρατεί πίσω από τις κλειστές πόρτες των πολυκατοικιών είναι και η μαρτυρία στο Newsbomb.gr ενός διαχειριστή. «Η πολυκατοικία μας δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή πετρέλαιο και δεν γνωρίζω πότε θα εφοδιαστεί!»,  αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Νικολάου, διαχειριστής έξι διαμερισμάτων σε  πολυκατοικία που εδρεύει στη Γλυφάδα.
Ο 39χρονος άντρας εξομολογείται πως αναγκάζεται να πληρώνει από τη τσέπη του τις αδυναμίες των ενοίκων: «Τα κοινόχρηστα έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Μάιο! Το ταμείο είναι μείον…Να φανταστείτε ο συντηρητής του ασανσέρ παραμένει απλήρωτος τους τελευταίους πέντε μήνες».
Η δραματική αυτή κατάσταση προκαλεί όπως είναι φυσικό εντάσεις μεταξύ των ενοίκων ενώ   δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας  τους άλλους  ενοίκους!