Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ενοικίαση αγροτικής γης


Κάθε Πέμπτη θα αναρτώνται στη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ νέα τεμάχια με στόχο την ολοκλήρωση της ανάρτησης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Την έναρξη των διαδικασιών που αφορούν την μίσθωση δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου έγινε η παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ της διαδικτυακής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης. Από σήμερα έως και την 18η Νοεμβρίου μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για 833 τεμάχια των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Ξάνθης και Καβάλας, συνολικής έκτασης περίπου 10.000 στρεμμάτων. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα αγροτεμάχια, τόσο για τις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες, όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάρτησης αγροτεμαχίων μέχρι το τέλος του έτους.
Στο σύστημα θα εντάσσονται σταδιακά όλες οι Περιφερειακές Ενότητες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της κάθε Περιφέρειας. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω ενός οποιουδήποτε περιηγητή ιστού (web browser), μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.opekepe.gr ). Όλες οι απαραίτητες οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής περιγράφονται στο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης που έχει αναρτηθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα μίσθωσης δημόσιας γης.