Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Συλλήψεις για κλοπές σε Λιβαδειά και Αμφίκλεια

Συνελήφθησαν στις 29 Οκτωβρίου το μεσημέρι, στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας, τρεις ημεδαποί ROMA, ηλικίας 31, 29 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.
Πιο συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες, το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή Αγίου Βλασίου Βοιωτίας, προέβησαν στην περισυλλογή μεταλλικών περιβλημάτων μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. από δύο ξύλινες κολώνες της Δ.Ε.Η., που βρίσκονται στην 76η χ/θ της Εθνικής Οδού Λαμίας-Λιβαδειάς, εντός αγροτεμαχίων. Κατά τη διάρκεια της περισυλλογής, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά την Αστυνομία, επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς την περιοχή της Δαύλειας.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, μετά από συντονισμένες έρευνες, εντόπισαν το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ημεδαποί, να κινείται στην περιφερειακή οδό Δαύλειας με κατεύθυνση προς Δίστομο, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δράστες.
Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σιδερένιος λοστός και ένας μηχανισμός φορτοεκφόρτωσης που έφερε μεταλλική τροχαλία και αλυσίδες.
Επίσης, από το σημείο της απόπειρας κλοπής περισυνελέγησαν δύο μεταλλικά περιβλήματα αντίστοιχων μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. μαζί με τα εξαρτήματά τους, προκειμένου να αποδοθούν στη Δ.Ε.Η.
Το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Επίσης συνελήφθησαν, στις 28 Οκτωβρίου το μεσημέρι, στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.
Ειδικότερα, το βράδυ της 27 Οκτωβρίου αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν, στην Επαρχιακή Οδό Σφάκας-Λιβαδειάς, εντός αγρού, εγκαταλειμμένο και ασφαλισμένο ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.
Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην καρότσα του οχήματος και κατασχέθηκαν 270 φύλλα βακελίτη διαφόρων διαστάσεων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως μονωτικό υλικό στους μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.  
Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας αναζήτησαν τους ιδιοκτήτες του οχήματος και δράστες της κλοπής και το μεσημέρι της 28-10-2011 συνέλαβαν τους κατηγορούμενους στην Αμφίκλεια.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 24χρονος είναι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου και μαζί με τον 31χρονο το εγκατέλειψαν στην ανωτέρω περιοχή και διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.
Τα κατασχεθέντα  φύλλα βακελίτη αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν σε τεχνικό υπάλληλο της Δ.Ε.Η. ενώ το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.