Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Την κατάπληξής εκφράζει η ΝΟ.ΔΕ Βοιωτίας

  για την απαγόρευση των μαθητικών παρελάσεων στα υπό κατάληψη σχολεία !





Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας , με έγγραφο της 17ης Οκτωβρίου 2011απαγορεύει στους μαθητές των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από 4 ημέρες να συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ''προκειμένου να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες για τις πρόβες που απαιτούνται", παρότι για τις ώρες που χάθηκαν έχουν ήδη οριστεί ο τρόπος και οι μέρες αναπλήρωσης από τα Σχολικά Συμβούλια της κάθε σχολικής μονάδας.
Καταγγέλλουμε την παραπάνω ενέργεια ως αντεθνική. Αποτελεί ντροπή και όνειδος για ανθρώπους που υποτίθεται ότι υπηρετούν το Έθνος και την πατρίδα, να απαγορεύουν στα νιάτα της χώρας μας να εκφράσουν το υψηλό εθνικό τους φρόνημα, ειδικά σ'αυτές τις δύσκολες ώρες που το μόνο που χρειάζεται είναι η εθνική ανάταση.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που καθημερινά λειτουργεί ως εθνικός μειοδότης, εκχωρώντας βήμα βήμα την εθνική μας κυριαρχία.
Τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που το μοναδικό τους όνειρο για προσφορά στην Παιδεία είναι η κατάργηση των εθνικών παρελάσεων, το μοναδικό τους έργο το ότι κατήργησαν τον όρο "Εθνικός" από την ονομασία όλων των Υπουργείων και χρησιμοποιούν κουτοπόνηρα τις καταλήψεις των μαθητών ως Δούρειο Ίππο ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους!
Είναι καιρός να μας απαλλάξουν από την επικίνδυνη παρουσία τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. Δημήτρης Καραμάνης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ Γιώργος Λιανός