Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Με πρωτοβουλία της Β. Τσόνογλου ενημέρωση για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων σε Θήβα και Ορχομενό


Με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε.» κα Ντόρα Γαλάνη συναντήθηκε πρόσφατα στο γραφείο της στην Αθήνα η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας κα Βάσω Τσόνογλου Βυλλιώτη σε συνέχεια του ενδιαφέροντός της για να ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του Νομού μας και ειδικότερα της Θήβας και του Ορχομενού. Στην πρόσκληση της κας Τσόνογλου ανταποκρίθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού κ. Λάμπρος Ρόδης, όπου από κοινού ανέλυσαν τις προοπτικές για την άμεση ανάδειξή τους.
Στόχος της συνάντησης ήταν η καλλιέργεια μιας τακτικότερης επαφής – στο πλαίσιο αρχικά της ενημέρωσης – για την εταιρεία που υλοποιεί κατά βάση το πρόγραμμα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά ως Ανώνυμη Εταιρεία με μοναδικό μέτοχο το Δημόσιο (Υπουργεία Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ) ενδιαφέρεται να παρέμβει και σε παρόμοιους αρχαιολογικούς χώρους αντίστοιχου ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με την πρόταση της κας Τσόνογλου, τέτοιοι χώροι υπάρχουν σήμερα στην πόλη της Θήβας αλλά και στην πόλη του Ορχομενού, εξ` ού και η παρουσία του κ. Ρόδη ως εκπροσώπου της τοπικής κοινωνίας.
Η κα Γαλάνη ενημερώθηκε γραπτά και προφορικά σε πολύ μεγάλο βαθμό για την εικόνα των χώρων αυτών και των δράσεων ή πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί από τις Δημοτικές Αρχές και των δύο περιοχών.
Ειδικότερα, όσον αφορά την πόλη του Ορχομενού, η κα Γαλάνη ζήτησε να ενημερωθεί λεπτομερέστερα για την Τεχνική Έκθεση των Προτάσεων Κυκλοφοριακού Ανασχεδιασμού –Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις και Περιβαλλοντικές Αναπλάσεις στην πόλη του Ορχομενού που διενεργεί για λογαριασμό του Δήμου το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Εργαστήριο Οδοποιίας, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε – ύστερα από την πρόταση της κυρίας Τσόνογλου – σχετικά με την πορεία του έργου της χρηματοδότηση της αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού», η οποία καθυστερεί προκειμένου το μνημείο να αποκτήσει την παλιά του αίγλη.