Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Άρωμα Στερεάς Ελλάδας στο....Σύνταγμα!

«Τόσα πολλά, τόσο κοντά». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της έκθεσης που πραγματοποίησε το τριήμερο 15-17/6/2010, στην πλατεία Συντάγματος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία της Γ.Γ Κατερίνας Διαμαντοπούλου.

Οι Νομοί Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και η Φωκίδα μεταφέρθηκαν για τρεις ημέρες στην «καρδιά» της Αθήνας, προσκαλώντας τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και όχι μόνο να τους επισκεφθούν.
Η έκθεση πέρα από τον τουριστικό της χαρακτήρα είχε ως σκοπό την παρουσίαση έργων που υλοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες τις δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η έκθεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί αυτήν την δύσκολη περίοδο και οι ελπίδες όλων είναι η προσπάθεια αυτή να προσεγγίσει επισκέπτες και τουρίστες.
Ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν έδωσαν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Στερεάς.
Καταπληκτική ήταν η παρουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου της πόλης μας «Λάιος» που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων αλλά και της Κατερίνας Διαμαντοπούλου και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη.
Σε δηλώσεις της η Γ.Γ της Περιφέρειας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου είπε χαρακτηριστικά:
«Είμαστε στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να δείξουμε στους Αθηναίους αλλά και στους Στερεοελλαδίτες που μένουν εδώ, όλα τα έργα και τις δράσεις του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτούνται μέσα από το Δ’ ΚΠΣ. Ταυτόχρονα όμως χρησιμοποιούμε αυτήν την έκθεση για να προωθήσουμε και τον εσωτερικό τουρισμό, να δείξουμε στους κατοίκους της Αθήνας ότι σε αυτό το καλοκαίρι της οικονομικής κρίσης υπάρχουν πολύ ωραίες γωνιές στην Στερεά Ελλάδα.
Γωνιές που μπορεί να επισκεφθεί γρήγορα και εύκολα, οδικώς, να περάσει ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και να γνωρίσει άγνωστες αλλά πανέμορφες περιοχές στους Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς. Και αυτά παρουσιάζουμε σήμερα εδώ. Παράλληλα δοκιμάζουμε γεύσεις από την Στερεά Ελλάδα με βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα που ετοιμάζονται εδώ στην έκθεση μας από προσφορές ντόπιων επιχειρηματιών
».
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε: «Πραγματικά μπορούμε να δούμε μια Περιφέρεια που αναπτύσσεται, που αξιοποιεί και ενεργοποιεί όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και την Αγροτική παραγωγή, τα τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα, που είναι υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
Και όλο αυτό το σύμπλεγμα μας κάνει να διαφέρουμε. Μας κάνει πραγματικά να αισθανόμαστε ότι μπορούμε να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε καλύτερα μονοπάτια και σε μια καλύτερη προοπτική. Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές
». ΠΗΓΗ THIVAPRESS