Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων σε αποθήκη στο Σχηματάρι



Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων βρέθηκε και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής ύστερα από επιχείρηση που έγινε προχθές σε αποθήκη στο 58ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο Πάτημα Σχηματαρίου.
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και έπειτα από έρευνες εντόπισαν την αποθήκη που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση των λαθραίων τσιγάρων αλλά και τη συσκευασία τους σε πλαστικά δοχεία από ελιές για να μεταφέρονται στο εξωτερικό χωρίς να γίνουν αντιληπτά τα φορτία.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν επτά άτομα την ώρα που ξεφόρτωναν νταλίκα, ενώ σε έρευνα που έγινε στην αποθήκη σε τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και δύο φορτηγά που κατασχέθηκαν, καθώς και στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.106.100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 125 πλαστικά δοχεία με ετικέτες που έγραφαν ότι ήταν ελιές από την Καλαμάτα, 165 πλαστικά δοχεία με ελιές, μεγάλος αριθμός ίδιων δοχείων και με τις ίδιες ετικέτες τα οποία ήταν γεμάτα με πακέτα τσιγάρων, 46.940 ευρώ, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και υλικά συσκευασίας τσιγάρων.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από τη δράση των λαθρεμπόρων το ελληνικό Δημόσιο έχει στερηθεί έσοδα από τους αναλογούντες δασμούς και φόρους που ξεπερνούν το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.
http://www.kathimerini.gr/