Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

οδικός άξονας Ελευσίνα-Θήβα


Ο άξονας θα ενώνει την Αττική Οδό, στο ύψος της Ελευσίνας με τον ΠΑΘΕ στο ύψος της Θήβας και θα λειτουργεί ως ευρεία παράκαμψη της Αττικής για κινήσεις από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα προς Πελοπόννησο και αντίστροφα.
Την κατασκευή του άξονα Ελευσίνα-Θήβα, με σύμβαση παραχώρησης, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου της Διεθνούς Ενώσεως Γεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων (ΙΒΤΤΑ) που διοργανώθηκε στην Αθήνα με την υποστήριξη των Αττικών Διαδρομών ΑΕ. Ο κ. Ρέππας είπε ότι τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου που παραμένει για πάνω από μια δεκαετία στα συρτάρια.
Ο άξονας θα ενώνει την Αττική Οδό, στο ύψος της Ελευσίνας με τον ΠΑΘΕ στο ύψος της Θήβας και θα λειτουργεί ως ευρεία παράκαμψη της Αττικής για κινήσεις από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα προς την Πελοπόννησο και αντίστροφα. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί το τμήμα του ΠΑΘΕ από τη Θήβα έως τη Μεταμόρφωση από τη διαμπερή κίνηση. Το μήκος του άξονα θα είναι περίπου 50 χλμ.