Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Νυστέρι» στη φοροδιαφυγή των γιατρών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών.


Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί άλλων 50 γιατρών αυτή τη φορά σε δημόσια νοσοκομεία. Φέρονται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο υπερτιμολογήσεων νοσοκομειακών υλικών παίρνοντας μίζες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ προχωρά τώρα στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών 50 διευθυντών κλινικών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων (κατά κανόνα χειρουργών και ορθοπεδικών), σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Χανιά. Για τους γιατρούς αυτούς, υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται σε υπερτιμολογήσεις νοσοκομειακών υλικών, φυσικά με το αζημίωτο.
Η μαύρη λίστα των νοσοκομείων που μέχρι στιγμής φαίνεται πως εντοπίστηκαν κυκλώματα μίζας είναι:
Αμαλία Φλέμινγκ
Ασκληπιείο Βούλας
Νοσοκομείο Αμαλιάδας
Γενικό "Γ.Γεννηματάς"
Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Νοσοκομείο Καλαμάτας
Νοσοκομείο Άμφισσας
Νοσοκομείο Κέρκυρας
Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΚΑΤ
Νοσοκομείο Άργους
ΝΙΜΤΣ
251 ΓΝΑ
Λαϊκό

Μετά τους γιατρούς του Κολωνακίου, το ΣΔΟΕ επεκτείνει τον έλεγχο σε πανεπιστημιακούς γιατρούς και γιατρούς του ΕΣΥ, ενώ έχει έτοιμη νέα λίστα με 153 τρανταχτά ονόματα γιατρών που «συνελήφθησαν» με σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.
Από το «κόσκινο» των ελεγκτών του ΣΔΟΕ περνάνε οι προμήθειες των υλικών των νοσοκομείων και οι γιατροί των νοσοκομείων του ΕΣΥ που ελέγχονται για μίζες στην προμήθεια των υλικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ανοίξει δύο τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών στην Πάτρα. Στον λογαριασμό του πρώτου βρέθηκε το ποσό των 31 εκατ. ευρώ και στον λογαριασμό του δεύτερου το ποσό των 16 εκατ. ευρώ.