Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

«ΑΙΩΝ ΠΑΙΣ ΕΣΤΙ ΠΑΙΖΩΝ»

Το διεθνές ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ «ΠΑΙ» με την υποστήριξη πολιτών της Θήβας διοργανώνει βραδιά για την αφύπνιση του πολιτισμού και της δημιουργίας.
Το «ΔΙΚΤΥΟ» απαρτίζεται από καλλιτέχνες και υποστηρίζεται από ανθρώπους του πνεύματος και της επιστήμης αναπτύσσοντας πολιτιστικές δράσεις σε πόλεις της μεσογείου. Στόχος η αφύπνιση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων μέσα από τις συνεχείς πολιτιστικές πράξεις που θα λειτουργήσουν απελευθερωτικά στο σημερινό απαξιωτικό και απάνθρωπο πνευματικό και ηθικό περιβάλλον.

Στην Ελλάδα και το εξωτερικό το δίκτυο «ΠΑΙ» έχει πραγματοποιήσει το 2010 εκδηλώσεις διεθνούς κύρους σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Πάτμο, Αθήνα (athensart, Τεχνόπολη–Γκάζι), Σμόλιαν Βουλγαρίας και Λέτσε Ιταλίας υλοποιώντας δεκάδες δρώμενα σε συνεργασία με εκατοντάδες διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες και αρκετούς επιμελητές.

Στην βραδιά της Θήβας, θα υπάρξουν μουσικά, ποιητικά και εικαστικά γεγονότα μέσα σε ένα γενικότερο κάλεσμα δράσης για όσους επιθυμούν την πολιτιστική αναγέννηση του τόπου μας. Αρωγός μας οι προσπάθειες δημιου
ργικών ανθρώπων και η υποστήριξη των υπολοίπων πόλεων έξω από την γενικότερη παρακμή. Εδώ, στην βάση της αρχαίας Καδμείας θα τεθούν οι συμβολικές βάσεις της πόλης του μέλλοντος μέσα από το προαιώνιο αίνιγμα που θέτει η σφίγγα: τι είναι ο άνθρωπος;
H κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 7.00 μμ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ