Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Γ. Παπανδρέου: "Οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και οχι εκλογές"

Με την φράση "οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές", ο πρωθυπουργός βάζει τέλος στις φήμες για πρόωρες εκλογές.
Ο κ Παπανδρέου στην συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα Real News ξεκαθαρίζει πως θα τιμήσει στο έπακρο την εντολή που έχουν δώσει οι Έλληνες πολίτες καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές.
Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά πως " έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη ΝΔ" καθώς όπως επισημαίνει "ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και έχει αποφασίσει να καθίσει στις κερκίδες και να πετάει φωτοβολίδες".
Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά δημοψήφισμα μέσα στο 2011, ο κ. Παπανδρέου στέλνει μήνυμα και στους υπουργούς, ζητώντας τους να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, καθώς όπως τονίζει η κοινωνία απεχθάνεται τα ημίμετρα και διψάει για πραγματικές δίκαιες αλλαγές:
«Αυτός είναι ο στόχος μας, πραγματικές, δίκαιες αλλαγές παντού», δηλώνει και αφήνει αιχμές για όσους αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις για να μη χάσουν προνόμια τα οποία απολάμβαναν χρόνια σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. «Μπορεί να έχουμε απέναντί μας κάθε φορά κάποια συντεχνία, αλλά έχουμε σύμμαχό μας την κοινωνία που απεχθάνεται τα ημίμετρα», τονίζει ο κ. Παπανδρέου και διαμηνύει πως «το πάρτι σε βάρος των επόμενων γενεών τελειώνει».
Κατά τ' άλλα ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται σίγουρος πως η Συμφωνία για την Ελλάδα θα εφαρμοστεί, ενώ ξεκαθαρίζει πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένες καθώς πλέον η χώρα μας διαθέτει το πιο εγγυημένο και διασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα σε όλη την ευρωζώνη.
briefingnews.gr