Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Όποιος εισπράττει από τους ασθενείς, κόβεται η σύμβασή του!


Μπορεί σε πολλές περιοχές της χώρας οι γιατροί να μη δέχονται πια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ακριβώς επειδή ο φορέας δεν τους αποπληρώνει, η διοίκηση του οργανισμού ωστόσο δε βλέπει να …κινείται τίποτε στο χώρο. Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υπογραμμίζει ότι μόνο μια μικρή μερίδα γιατρών δεν τηρεί τη σύμβαση που υπέγραψε ενώ προειδοποιεί όσους γιατρούς εισπράττουν την αμοιβή κατ ευθείαν από τον ασθενή, θα καταγγέλλεται η σύμβασή τους με το φορέα.
Στο μεταξύ εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ την ώρα που οι ιδιώτες γιατροί ετοιμάζονται σε όλη τη χώρα για διακοπή της πίστωσης αλλά και τι έγινε στη συνάντηση γιατρών αν.υπουργού;

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ:
«Η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με τις κινητοποιήσεις μικρής ομάδας γιατρών συμβεβλημένων με τον Οργανισμό, οι οποίες προβάλλονται από τα ΜΜΕ, ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι, όπως διαπιστώνεται από τις χιλιάδες συνταγών που κόπηκαν το διήμερο 20 και 21 Αυγούστου 2012, η πλειοψηφία των γιατρών παραμένουν στις θέσεις τους, σεβόμενοι τη συνεργασία τους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Εξάλλου, όσα προβάλλονται στο διεκδικητικό πλαίσιο, πλην των οφειλών του παρελθόντος, έχουν ικανοποιηθεί. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι οι γιατροί έχουν πληρωθεί μέχρι και το μήνα Μάϊο.
Επιπλέον, η Διοίκηση του Οργανισμού καλεί τους γιατρούς να διαβάσουν τα άρθρα της σύμβασης που έχουν υπογράψει με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, στα οποία προκαθορίζονται ρητά και οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι, σε κάθε περίπτωση, η είσπραξη της οριζόμενης αμοιβής του κρατικού τιμολογίου απευθείας από τον ασφαλισμένο εκ μέρους των συμβεβλημένων γιατρών, συνιστά ευθεία παραβίαση του όρου 16 της σύμβασης που έχουν υπογράψει και, ως εκ τούτου, αποτελεί λόγο άμεσης καταγγελίας της σύμβασης».
Στο μεταξύ σε απολύτως …άλλο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το οποίο να σημειωθεί ότι πρόσκειται στη ΝΔ.
Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά τη συνάντηση και οι δύο πλευρές μίλησαν για …θετικό και εποικοδομητικό κλίμα ενώ ανακοινώθηκε στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ότι από αύριο αρχίζει η υπογραφή των συμβάσεων που εκκρεμούν εδώ και καιρό με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Ταυτόχρονα υπήρξε δέσμευση για την τακτική πληρωμή των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του μηνός, σύμφωνα και με τις συμβατικές υποχρεώσεις του οργανισμού. Ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε την πρόθεση του να δοθούν θετικά κίνητρα σε όσους γιατρούς συμβάλουν στον εξοθρολογισμό των δαπανών.
Να σημειωθεί ότι στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οφείλονται αμοιβές εδώ και δύο χρόνια από τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον φορέα.