Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Με προβλήματα αναμένεται το πρώτο κουδούνι στα Σχολεία!


Δ.Ο.Ε προς ΥΠΕΣ: «Δώστε χρήματα για πετρέλαιο στα σχολεία, πριν παγώσουν οι μαθητές…»

 ημέρες απομένουν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η Πανελλήνια Διδασκαλική Ομοσπονδία (Δ.Ο.Ε) προειδοποιεί για τον ορατό κίνδυνο να παραμείνουν τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο!

Και αυτό γιατί η περσινή σχολική χρονιά έκλεισε με την είσπραξη μόνο μιας δόσης, τον Φεβρουάριου 2012, με την δεύτερη που αναμενόταν τον Απρίλιο 2012 να παραμένει σε εκκρεμότητα…

Η ΔΟΕ με επιστολή της προς τον υπ. Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη προειδοποιεί πως «επιβάλλεται η άμεση εκταμίευση της δεύτερης δόσης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους» και παράλληλα ζητά την επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών αλλά και την εξαίρεσή τους από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς υπογραμμίζει ότι «η πρώτη δόση του 2012 ήταν μειωμένη ως προς την αντίστοιχη του 2011 κατά 33%», με αποτέλεσμα να «είναι σίγουρο πως τα σχολεία -με δεδομένη την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης- να αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα».

Παράλληλα ζητείται από τον υπ. Εσωτερικών να υποχρεώσει τους δημάρχους για «την εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας (υπουργική απόφαση 8440/25.2.2011) που επιβάλλει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στις σχολικές μονάδες και την κατανομή των ποσών που αναλογούν σε κάθε σχολείο».

Να σημειωθεί, ότι οι ενιαίες σχολικές επιτροπές θα πρέπει να προβαίνουν σε άμεση απόδοση των χρημάτων από τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών στις σχολικές μονάδες».

Η Δ.Ο.Ε καταγγέλλει επίσης, την απόφαση της κυβέρνησης να προσλάβει μόλις 200 εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση έναντι 5.000 αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης!

Να θυμίσουμε ότιη ΔΟΕ έχει κηρύξει ήδη την πρώτη απεργία της για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα του αγιασμού, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.