Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΑΡ: Κόψτε τους μισθούς των παπάδων, όχι των συνταξιούχων



Μαχαίρι στη μισθοδοσία των ιερέων προτείνει στον πρωθυπουργό η ΔΗΜΑΡ προκειμένου να σωθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, αλλά και να μην πέσει πάλι το βάρος των περικοπών στους συνταξιούχους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδούπολος υποστήριξε σε δηλώσεις του πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δει τα θέματα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Ο κ.Παπαδόπουλος τόνισε πως θα μπορούσε «να πληρώνει η Εκκλησία το 50% της μισθοδοσίας των ιερέων, ενώ θα πρέπει να αυξηθεί και η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Παράλληλα η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει πως τα μέτρα δεν έχουν «κλειδώσει» κλείσει τα μέτρα και σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πως μένει μόνο το τεχνικό κομμάτι, αφού το πακέτο μέτρων είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

«Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. Παράλληλα επεσήμανε για ακόμα μία φορά τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, αλλά και της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.