Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Διήμερη αναστολή της λειτουργίας του Δήμου την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενόψει των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο Δήμος Θηβαίων θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

Διήμερη αναστολή της λειτουργίας του Δήμου την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.
Έκδοση ανακοίνωσης για το κλείσιμο των δήμων, στην οποία καταγράφεται η οικονομική κατάσταση των δήμων προς ενημέρωση όλων των κατοίκων, η οποία θα μοιραστεί σε κάθε γωνιά του Δήμου (δημοτικές ενότητες, κοινωνικές υπηρεσίες, λαϊκές αγορές, σχολεία, σπίτια κατοίκων κ.α) και θα κοινοποιηθεί σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr.
Συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού Δημαρχείου.
Ακολουθεί η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δήμου Θηβαίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Διήμερη αναστολή λειτουργίας όλων των Δήμων την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, για τους παρακάτω λόγους:

Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (30%) – που έχουν μειωθεί συνολικά 60% την τριετία 2009 - 2012 - επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο, αυτό για το οποίο έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει, δηλαδή την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου.
Οι νέες μειώσεις στην Κρατική χρηματοδότηση:

· Απειλούν όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης (Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Δημοτικά Ιατρεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ κ.α.), τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις στους τομείς Πολιτισμού και Αθλητισμού.

· Οδηγούν τους Δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

Μειώσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα Υπουργείο ή Οργανισμό ή Φορέα του Δημοσίου.
Οι Δήμαρχοι γνωρίζουμε πολύ καλά την άσχημη οικονομική κατάσταση, που βρίσκεται η χώρας μας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή Δημόσιο Φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

· Από το 2009 η μείωση της κρατικής επιχορήγησης φτάνει στο 60%.

· Από 01.01.2011 οι Δήμοι έχουν μειωθεί από 1.034 σε 325, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα από 5.880 σε 1.138, οι αμοιβές των αιρετών κατά 54% καθώς και πολλές άλλες ακόμα μειώσεις που έχουν επιβληθεί και οδήγησαν σε πολύ σημαντικές περιστολές δαπανών.

Γιατί κάνουμε τις κινητοποιήσεις μας;

Έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στη χώρα να διατηρήσουμε τις βασικές προνοιακές και κοινωνικές παροχές οι οποίες διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και να εξασφαλίσουμε τη μισθοδοσία των εργαζομένων μας.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε:
· Διήμερη αναστολή λειτουργίας του Δήμου την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.

· Συγκέντρωση - Πορεία και Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και το Προεδρείο τη Βουλής.

Αγαπητοί μας συνδημότες

Ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράστασή σας. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή σας ζωή είναι σημαντικά, αλλά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστα σε σχέση με την ολοκληρωτική κατάρρευση των Δήμων. Στο πλευρό του Δήμου Θηβαίων βρίσκονται συμπαραστάτες όλοι οι εργαζόμενοι και οι φορείς του Δήμου .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ