Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Το σχολείο από τον ΟΣΚ


Τεκμηριωμένη απάντηση για όσους προσπαθούν να καπηλευτούν το έργο και τους αγώνες άλλων, όπως και για τους κεκράχτες και τα φερέφωνά τους.

Ο.Σ.Κ. Α.Ε: ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ


Η απρέπεια που διέπραξε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου να παρουσιάσει – στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, απευθυνόμενους στους γονείς και τους μαθητές – ως έργο άλλων την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, καίτοι γνώριζε ότι αυτό είναι έργο της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., έκανε τους υπευθύνους της εταιρείας να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους την ακόλουθη ανακοίνωση η οποία ξεκαθαρίζει όλη την αλήθεια, αποτελεί δε κόλαφο, όχι μόνο για το διευθυντή αλλά και για εκείνους που προσπαθούν με διάφορα ¨τερτίπια¨, να καπηλευτούν τα δύο έργα που γίνονται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Αναφέρει, λοιπόν, η ανακοίνωση της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. που εκδόθηκε στις 19/9/2012: «Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατασκευής της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου. Η σύμβαση κατασκευής υπογράφηκε στις 11 Ιουλίου 2012, με προϋπολογισμό 624.225,00 ευρώ, και διάρκεια κατασκευής 250 ημέρες (έως τις 17 Μαρτίου του 2013). Το έργο έχει μελετηθεί και υλοποιείται από την Ο.Σ.Κ. Α.Ε., ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από δάνειο μεταξύ της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με την ονομασία ¨Ελληνική Παιδεία ΙΙΙ¨. Στη φάση αυτή υλοποιούνται εργασίες προετοιμασίας για τη θεμελίωση του κτιρίου και αρχικές εργασίες θεμελίωσης. Το έργο αφορά στην προσθήκη ισογείου κτιρίου με υπόγειο, για πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις. Στο ισόγειο τοποθετείται η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, τα αποδυτήρια, οι χώροι υγιεινής, αποθήκες και το control room. Λόγω της υψομετρικής διαφοράς με το φυσικό έδαφος, το υπόγειο τμήμα του κτιρίου θα χρησιμοποιείται ως χώρος κύριας χρήσεως και θα φιλοξενεί χώρο συνεδριάσεων – εκθέσεων, αποθηκευτικό χώρο και χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων».

Υ.Γ.

Αυτά αναφέρει η Ο.Σ.Κ. Α.Ε. Μένει λοιπόν ο Διευθυντής του Σχολείου, που σαν δάσκαλος όταν θέλει να τιμωρήσει κάποιον κακό μαθητή τον βάζει να γράψει 100 φορές το σωστό, να γράψει ο ίδιος 100 φορές την παραπάνω ανακοίνωση της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., έτσι ώστε να μην τολμήσει να το ξανακάνει, γιατί αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.


Γιώργος Κατσιμπάρδης