Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ:


 26 Σεπτέμβρη 2012 – Να δοθεί μήνυμα λαϊκής αντεπίθεσης

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού μας Κέντρου συντονίζοντας την δράση του με την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, με τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία ,αποφάσισε τη συμμετοχή μας στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

Η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες προγραμματικές της δεσμεύσεις, υπακούοντας τυφλά στις εντολές της Τρόικα , εφαρμόζει τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν την χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση με ορατό τον κίνδυνο της πλήρης εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας.
Μετά από δυόμισι χρόνια εφαρμογής της πολιτικής που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα. Η χώρα μας γυρίζει δεκαετίες πίσω σε όλους τους τομείς , στις αποδοχές, στις συντάξεις, στην υγεία, την παιδεία , το κράτος πρόνοιας και σε όλα τα μεγέθη της οικονομίας της. Τα πάντα συρρικνώνονται με μοναδική εξαίρεση το δημόσιο χρέος, το οποίο διαρκώς αυξάνει. Το ελληνικό ΑΕΠ γίνεται κάθε χρόνο και μικρότερο.

Από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Ιούνιο του 2012 ο αριθμός των ανέργων υπερτριπλασιάστηκε .
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βυθίζονται στη μιζέρια. Η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού, φέτος, έπεσε στο επίπεδο του... 1978, σχεδόν 35 χρόνια πίσω.
Οι κοινωνικές παροχές μειώνονται δραματικά, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, η αγορά έχει οδηγηθεί σχεδόν σε στάση πληρωμών, οι εισπράξεις και τα δημόσια έσοδα παραμένουν πενιχρά, η ακρίβεια καλπάζει και η ανάπτυξη είναι μόνο στα λόγια ενώ oι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι εισφοροφυγάδες, και τα ‘’λαμόγια ‘’μένουν στο απυρόβλητο συνεχίζοντας να ζουν ανενόχλητοι και να βγάζουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό.
Από του χρόνου δεν θα υπάρχει καμιά χώρα της Δυτικής Ευρώπης φτωχότερη από την Ελλάδα, θα συγκρινόμαστε μόνο με ανατολικό-ευρωπαϊκές χώρες!

Διαδοχικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που κινούνται έξω από τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και του ευρωπαϊκού δικαίου, με την δημοκρατία να συρρικνώνεται και την εξουσία να γίνεται αυταρχική ενώ οι μέχρι τώρα ισχυρισμοί περί «σωτηρίας μέσω Μνημονίου» αποδεικνύονται εντελώς ανυπόστατοι.
Ο στόχος της επιστροφής του ελληνικού χρέους στα επίπεδα του 2008 είναι παντελώς ανέφικτος. Το χρέος από 120% του ΑΕΠ που έχει ως στόχο το Μνημόνιο για το 2020, θα κυμαίνεται γύρω στο... 150% ! Δέκα και πλέον χρόνια δηλαδή μνημονιακής πολιτικής και ανείπωτων δεινών του ελληνικού λαού θα έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση πολύ χειρότερη από αυτή που υποτίθεται ότι θα θεράπευαν! Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, πρόκειται για το χειρότερο κοινωνικό πισωγύρισμα που έχουμε από τον πόλεμο και μετά σε επίπεδο κοινωνίας ενώ ο επερχόμενος χειμώνας φαίνεται ότι θα είναι ο πιο δύσκολος της μεταπολεμικής περιόδου . Για πρώτη φορά μετά την Γερμανική κατοχή του 1940 εμφανίστηκαν στοιχεία λιμού. Παιδάκια που λιποθυμούν στις σχολικές αίθουσες από την πείνα, ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων, των άστεγων και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και επιβιώνουν από τα συσσίτια της εκκλησίας ενώ πυκνώνουν τα φαινόμενα ανθρώπων που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια....

Η ελληνική κοινωνία διχάζεται πλέον, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν στα χέρια τους ένα αμύθητο πλούτο που δεν ξέρουν τι να τον κάνουν και στα εκατομμύρια των λαϊκών ανθρώπων, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για ένα πιάτο φαΐ.
Και ενώ η κοινωνία προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της, εσωτερική (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) και εξωτερική τροϊκα (ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ), ζητούν νέο αίμα...
Επιμένουν να κόψουν κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, να απολύσουν τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους, να καταργήσουν την ΕΣΣΕ προκειμένου να δουλεύουμε σχεδόν μισό αιώνα ,έξι μέρες τη βδομάδα, 10 ώρες την ημέρα, με 500 ευρώ, να βγούμε στη σύνταξη στα 67 χρόνια, να πουλήσουν ότι ασημικό έχουμε και δεν έχουμε σαν χώρα ακόμη και Ελληνικά νησιά ενώ σε αντίθεση όσο αφορά τους εργοδότες και το κεφάλαιο να τους μειώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5%.

Αν συνεχιστεί η σημερινή μνημονιακή πολιτική, η Ελλάδα οδηγείται στο βάραθρο. Μια τριτοκοσμική χώρα. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι πάντες είτε το ομολογούν είτε όχι.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Το Ε.Κ.Θ με κεντρικό σύνθημα «ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» καλεί όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή μαζικό και ταξικό αγώνα, να στρατευτούν και να συμμετάσχουν στην Κεντρική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Άρεως την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη και ώρα 11.00 το πρωί.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το ΚΤΕΛ Θήβας στις 8.oo το πρωί ,με ενδιάμεσες στάσεις το Σχηματάρι στις 8.30 και Οινόφυτα στις 8.45.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ