Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε τράπεζα στα Οινόφυτα



Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων
Πρόκειται για έναν 56χρονο ημεδαπό, ο οποίος κρατείται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου και τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M., που συμμετείχε στην πρόσφατη ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βασιλικό Ευβοίας.
Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε υποκατάστημα τράπεζας στα Οινόφυτα Βοιωτίας. ...


Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν οι δύο (2) δράστες. Πρόκειται για έναν 56χρονο ημεδαπό και τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M., που όπως προέκυψε, συμμετείχε και στην ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 10-09-2012, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βασιλικό Ευβοίας (σχετικά τα από 10-09-2012 και 25-09-2012 Δελτία Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας).

Ειδικότερα, την 25-06-2012 το πρωί, οι δύο δράστες εισήλθαν, προσποιούμενοι τους πελάτες, στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ (σχετικό το από 25-06-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.

Σημειώνεται ότι ο 56χρονος συνελήφθη την 21-07-2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου Κορινθίας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και κρατείται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου.


Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου δράστη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.