Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα


Η βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων του κόσμου οδηγεί στην συνειδητοποίηση των αιτιών. Σήμερα βιώνουμε μια εποχή κρίσης η οποία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά γενικότερη. Είναι κρίση ηθών, ιδεολογιών, αξιών και αγγίζει κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής. Την απρόσμενη τροπή της ζωής μας παρουσιάζουν οι Έλληνες ντοκιμαντερίστες μέσα από τις ταινίες τους θίγοντας θέματα που μαστίζουν την σημερινή κοινωνία και δίνοντας μας ταυτόχρονα μια ανάσα διαφυγής από τα προβλήματα των καιρών.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντερ-Docfest αναζητεί και προσφέρει ουσιαστικούς δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας με την πρωτοπόρα και αναζωογονητική αέναη σκέψη των δημιουργών που αντιτίθεται σε έναν κόσμο τυποποίησης και ομοιομορφίας. Στα εξι χρόνια διεξαγωγής του έχει καταφέρει να γίνει βασικό σημείο συνάντησης των δημιουργών, προβάλλοντας καλλιτέχνες που θέτουν ψηλά το πήχη των φιλοδοξιών τους και ανταποκρίνονται στα αιτήματα των καιρών για την διαμόρφωση μιας δύσκολης αλλα ταυτόχρονα γοητευτικής μορφής τέχνης, που αποτελεί πλέον πόλο έλξης ανήσυχων και απαιτητικών θεατών.

Στην προσπάθεια συμβολής και στήριξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest , συγκεντρώνει και προβάλλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητους δημιουργούς οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες επιμένουν να μεταφράζουν τα όνειρα και τις ιδέες σε εικόνες.
Επιστρατεύοντας τις ποιοτικές δυνάμεις, την πρωτοτυπία ιδεών , την νεωτεριστική ματιά αλλά και την διάθεση ανανέωσης του ταλέντου που κατατάσσεται κάθε χρόνο στις στρατιές μας, επιλέχτηκαν 60 συνολικά ταινίες ντοκιμαντερ παραγωγής 2011-2012. Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 32 ταινίες-ντοκιμαντέρ .

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων σε σημαντικούς Έλληνες κινηματογραφιστές. Ακόμα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις -ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclasses,μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας καθώς και ημερίδα παρουσίασης των εργαστηρίων με θέμα τοκιμαντέρ σε συνεργασία με τα τμήματα κινηματογράφου των Πανεπιστήμιων Αιγαίου,Παντείου και Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης – που έχουν ως στόχο να αποτελέσουν εργαλεία μελέτης σύγχρονων προβλημάτων, σειρήνες αφύπνισης κοινωνικών συνειδήσεων, μέσα προβολής των χαμένων διαστάσεων της κοινωνίας μας και των μύχιων πτυχών της συνείδησης μας.

Σας Καλωσορίζουμε Στο 6ο Φεστιβάλ Χαλκίδας